Chk
Κρεατόπιτα ξεσκέπαστη, με σπιτικό φύλλο! Την θες μόνο για σένα!
Ξεχωριστή συνταγή για κρεατόπιτα που θα την τιμήσεις ιδιαίτερα! Ξεχωρίζει όχι μόνο για την πρωτότυπη εμφάνιση της αλλά και για την γεύση της.
Υλικά
250 ml γάλα
5 gr στιγμιαία μαγιά (μισό πακέτο)
1 κουταλάκι ζάχαρη
1/2 κουταλάκι αλάτι
3 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
2,5 φλιτζάνια αλεύρι
Γέμιση
Μισό κιλό κιμά
1 ντομάτα
2-3 πράσινες πιπεριές
3-4 κλαδάκια ψιλοκομμένο μαϊντανό
αλάτι
μαύρο πιπέρι
τυρί τσένταρ ή μοτσαρέλα
Εκτέλεση
Αρχικά φτιάχνουμε την ζύμη μας. Παίρνουμε λοιπόν ένα μπολ και ρίχνουμε το γάλα, τη μαγιά, τη ζάχαρη, το αλάτι, το λάδι και ανακατεύουμε καλά. Έπειτα, προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά και ζυμώνουμε. Αφήνουμε στην άκρη σκεπασμένη τη ζύμη να φουσκώσει.
Στην συνέχεια φτιάχνουμε την γέμιση της πίτας μας. Σε άλλο μπολ βάζουμε το κιμά, τις ψιλοκομμένες ντομάτες και πιπεριές, το μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ομοιογενές το μείγμα μας.
Αφού έχει φουσκώσει η ζύμη μας και είναι έτοιμη, την χωρίζουμε σε δύο μέρη. Ανοίγουμε φύλλο ζύμης με τον πλάστη και τοποθετούμε μέσα στο ταψί φούρνου το οποίο έχουμε στρώσει με λαδόχαρτο.
Περιμετρικά του φύλλου ζύμης τοποθετούμε γέμιση κιμά και κλείνουμε δημιουργώντας κόθρο. Στο κέντρο του φύλλου ρίχνουμε την υπόλοιπη γέμιση κιμά.
Από πάνω ρίχνουμε τσένταρ ή μοτσαρελλα τριμμένη.
Τέλος, αλείφουμε το κόθρο με λάδι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 40 λεπτά.
Καλή όρεξη!
Δες την εκτέλεση στο βίντεο εδώ.
Δες κι άλλες συνταγές για κρεατόπιτα!