Συνταγές
Ανοιχτή Κρεατόπιτα με σπιτικό φύλλο.
Αυτή την κρεατόπιτα θα την ευχαριστηθείς! Πλούσια σε γεύση με απλά όμως υλικά και σπιτικό φύλλο! Εξαιρετική πρόταση για ορεκτικό σε τραπέζι αφού είναι συνάμα γευστική αλλά και εντυπωσιακή!
Υλικά
2-3 πράσινες πιπεριές
1 ντομάτα
3-4 κλαδάκια μαϊντανός
Ελαιόλαδο
1/2 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
Πιπέρι-Αλάτι
100 ml σάλτσα ντομάτας
Ρίγανη
Για τη Ζύμη
1 ξηρή μαγιά
1 κουταλιά ζάχαρη
250 ml γάλα
50 ml λάδι
400 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
1/2 κουταλάκι αλάτι
1 αυγό
200 γρ τριμμένο κίτρινο τυρί
Εκτέλεση
Ξεκινάμε φτιάχνοντας τη γέμιση της κρεατόπιτας μας. Αρχικά, κόβουμε σε κομμάτια τα λαχανικά μας.
Κατόπιν, σοτάρουμε σε καυτό ελαιόλαδο τον κιμά. Όταν πάρει χρώμα βάζουμε την ντομάτα, τις πιπεριές, αλάτι, πιπέρι, την σάλτσα ντομάτας, το μαϊντανό, ρίγανη και μαγειρεύουμε μέχρι τα λαχανικά να χάσουν τα υγρά τους.
Κατόπιν συνεχίζουμε με τη ζύμη. Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό γάλα.
Προσθέτουμε το λάδι και ανακατεύουμε. Έπειτα, βάζουμε περίπου το μισό αλεύρι, το αλάτι και δουλεύουμε.
Στην πορεία, ενσωματώνουμε το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι το μείγμα να γίνει ζύμη.
Τοποθετούμε τη ζύμη σε λαδωμένο σκεύος, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 45 λεπτά να φουσκώσει.
Όταν είναι έτοιμη η ζύμη μας την ανοίγουμε σε φύλλο.
Κάνουμε ένα στεφάνη από κιμά και τυλίγουμε τις άκρες, όπως φαίνεται και στο βίντεο.
Έπειτα, απλώνουμε τον υπόλοιπο κιμά στο εσωτερικό και αλείφουμε την ζύμη με το αυγό.
Τέλος, καλύπτουμε τον κιμά με το τριμμένο κίτρινο τυρί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, μέχρι η ζύμη να ροδίσει.
Η κρεατόπιτα μας είναι έτοιμη! Η γεύση της είναι πραγματικά μοναδική!
Δες το βίντεο της συνταγής παρακάτω:
Αν σου αρέσει η συνταγή, κάνε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι!
Καλή επιτυχία!