Συνταγές
Απλή σπιτική σεράνο – μια πάστα που θα σας γλυκάνει μέχρι μέσα!
Η συνταγή είναι από Ελπι Τσακλιδου-Μαχαιρα– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
-1 μορφάτ
-1 ζαχαρούχο
-250 γρ. κουβερτούρα λιωμένη (125 γρ. για πιο ανοιχτόχρωμη κρέμα)
-1 βανίλια
-2 πακέτα περίπου σαβαγιάρ
για το σιρόπι
-1 φλ.τσ. ζάχαρη
-2 φλ.τσ. νερό
-2 κτγ. κακάο κοσκινισμένο
-1 βανίλια
-βράσιμο για 3 ‘
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βουτάμε σαβαγιάρ στο κρύο σιρόπι και στρώνουμε σε πυρέξ.
Έχουμε χτυπήσει καλά να αφρατέψουν τα υλικά της κρέμας και στρώνουμε τη 1/2 από πάνω.
Άλλη μια στρώση σαβαγιάρ από πάνω αφού τα έχουμε βουτήξει στο σιρόπι πάλι. Από πάνω απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα .
Για διακόσμηση
Τρίβουμε από πάνω κουβερτούρα ή σοκολάτα γάλακτος.
Στο ψυγείο από το βράδυ για σερβίρισμα την επόμενη.
Η Συνταγή είναι από Ελπι Τσακλιδου-Μαχαιρα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Παρακάτω θα βρεις εύκολες συνταγές μαγειρικής δοκιμασμένες με σίγουρη επιτυχία.
Έλα να δεις πως να φτιάξεις Εξαιρετική συνταγή για Πάστα Ποντικάκι – σοκολατίνα
ΥΛΙΚΑ
Για την Μους
- 150 γρ. κρέμα γάλακτος
- 150 γρ. σοκολάτα υγείας
- 15 γρ. κακάο
- 400 γρ. σαντιγί
-
Για την επικάλυψη (γκανάζ)
- 250 γρ. κρέμα γάλακτος
- 200 γρ. σοκολάτα
- λίγο γλυκόζη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- 1
Βράζουμε την κρέμα και προσθέτουμε σοκολάτα και κακάο ανακατεύοντας συνέχεια
- 2
Χτυπάμε σαντιγί με ελαφριά μορφή
- 3
Ανακατεύουμε τα δύο υλικά
- 4
Στρώνουμε ενα φύλλο παντεσπάνι και στρώνουμε την κρέμα απο πάνω
- 5
Κόβουμε σε κομμάτια και φτιάχνουμε ενα σχέδιο ποντικάκι από πάνω
- 6
Παγώνουμε στην κατάψυξη
- 7
Βουτάμε το γλυκό στη γκανάζ
Δείτε περισσότερα : gaog