Συνταγές
Θαυμάσιες πάστες σεράνο με επικάλυψη σοκολάτας, στολισμένη με φυλλαράκια ζαχαρόπαστας κι πασπαλισμένη με άχνη ζάχαρη!
Η Συνταγή είναι από Theodwra Kermeniwth – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
Παντεσπάνι
9 αβγα
270γρ ζαχαρη
2γρ αλατι
2 βανιλιες
100γρ κορν φλαουερ
100γρ αλευρι για ολες τις χρησεις
50γρ κακαο
40γρ βουτυρο λιωμενο
Ιταλικη μαρεγκα (κιγιε)
40γρ νερο
180γρ ζαχαρη
15γρ γλυκοζη
3 ασπραδια
Μους σερανο
270γρ κουβερτουρα λιωμενη
600γρ φυτικη σαντυγι ελαφρως χτυπημενη
120γρ φυτικη σαντυγι ρευστη
Ιταλικη μαρεγκα 1 δοση
1 βανιλια
Γλασο
250γρ κουβερτουρα
200ml γάλα
2 κσ. σπορέλαιο
Σιρόπι για το παντεσπάνι
200γρ ζάχαρη
200ml νερό
Λίγο χυμό λεμονιου
Βράζουμε για 2 λεπτά κι στο τέλος ρίχνουμε το χυμό λεμονιού.
ΕΚΤΕΛΕΣΗπαντεσπανι
Χτυπαμε τα αβγα με τη ζαχαρη να αφρατεψουν, αλατι, βανιλιες, επειτα ριχνουμε 2 φορες κοκκινισμενα αλευρι, κορν φλαουερ κι κακακο, ανακατευουμε με μια τρυπητη κουταλα κι τελος το βουτυρο. Εψησα στους 200 βαθμους για 35 λεπτα περιπου πανω κατω αντιστασεις. Εβγαλα 3 παντεσπανια.
ΕΚΤΕΛΕΣΗμους
Ριχνουμε μεσα στη μαρεγκα 120γρ σαντυγι ρευστη, τη κουβερτουρα, τη βανιλια κι τελος τη σαντυγι ελαφρως χτυπημενη.
Ιταλικη μαρεγκα
Σε ενα καταρολακι βραζουμε το νερο, τη ζαχαρη κι τη γλυκοζη μεχρι να ερθουν σε θερμοκρασια 120 βαθμους, χτυπαμε ελαφρως τα ασπραδια κι μολις το σιροπι γινει, το ριχνουμε βροχιδον μεσα στα ασπραδια κι χτυπαμε για αλλα 10-15 λεπτα να γινει μια αφρατη μαρεγκα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ γλασο
Βάζουμε το γάλα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να έρθει σε βρασμό και ρίχνουμε μέσα τη κουβερτουρα. Στο τέλος και το σπορέλαιο για να γυαλίσει. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και απλώνουμε πάνω από το γλυκό.
Στολισμα
Ζαχαρόπαστα πράσινη κι κόκκινη
Άχνη ζάχαρη για το πασπαλισμα
Το γλυκο το εκοψα με μαχαίρι
Το παντεσπάνι το έκανα σε Τσέρκι 30χ30 και μου βγήκαν 24 κομμάτια.
Τα φυλλαράκια τα έκανα με κουπ πατ.
Η Συνταγή είναι από Theodwra Kermeniwth – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.