Συνταγές
Κρέμα Σεράνο, όπως παλιά. Πώς φτιάχνουμε την αυθεντική συνταγή!
Δείτε πως κάνουμε την αυθεντική κρέμα Σεράνο! Φανταστική συνταγή με 100% επιτυχία!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”
Υλικά για την μαρέγκα (κιγιέ)
170 γρμ. ζάχαρη
50 ml νερό
4 ασπράδια αβγών (120 γρ )
2 κουτ. σ. ζάχαρη
1 βανίλια
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΣΕΡΑΝΟ
250 γρμ. σοκολάτα κουβερτούρα 55-65% κακάο
150 ml κρέμα γάλακτος
20 ml κονιάκ
500 γρμ. κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση:
Πρώτα φτιάχνουμε Ιταλική μαρέγκα. Οι ζαχαροπλάστες την ονομάζουμε Κιγιέ.
1. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά τη ζάχαρη, το νερό έως ότου γίνει σιρόπι, στο βαθμό της λευκής καραμέλας στους 120ο η αν δεν έχετε θερμόμετρο να αρχίσει να πέρνει ένα ανοιχτό κίτρινο χρώμα .
Για να το δοκιμάσετε εάν δεν έχετε θερμόμετρο καραμέλας, ρίχνετε με ένα κουταλάκι σε κρύο νερό δύο τρείς σταγόνες από την καραμέλα . Το πιάνετε με τα δάχτυλά σας και προσπαθείτε να το πιέσετε. Εάν δεν πιέζετε εύκολα , σημαίνει, ότι είσαστε στους σωστούς βαθμούς.
2. Παράλληλα, χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια των αυγών να γίνουν μαρέγκα σφιχτή και αφού γίνουν, ρίχνουμε τη βανίλια και λίγη-λίγη τις 2 κουταλιές ζάχαρη για να δέσει η μαρέγκα.
3. Το σιρόπι τώρα, πρέπει να έχει φτάσει στους σωστούς βαθμούς. Το ρίχνουμε από ψηλά όπως είναι καυτό με ροή κλωστής σε μέση ταχύτητα του μίξερ , πάνω στη μαρέγκα και όχι να το ρίχνουμε πάνω στο σύρμα ούτε πάνω στον κάδο , αφού τελειώσει η καραμέλα συνεχίζουμε να τη χτυπάμε στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα για 2-3 λεπτά και μετά μέχρι το μίγμα να γίνει χλιαρό σε μέση ταχύτητα για περίπου 10 λεπτά . .
…Στον χρόνο που χτυπιέται η μαρέγκα για να γίνει χλιαρή, εμείς κάνουμε άλλα 2 πράγματα .
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε χαμηλή θερμοκρασία σε μπέν μαρί η σε φούρνο μικροκυμάτων .
Όταν λιώσει, την αφήνουμε στην άκρη μέχρι να πέσει λίγο η θερμοκρασία της , ανακατεύοντας την για να μην πετσιάσει .
Μέχρι να γίνει χλιαρή η σοκολάτα χτυπάμε στο μίξερ τα 500 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά τουλάχιστον πολύ καλά παγωμένη , να γίνει σαντιγί σαν γιαούρτι σακούλας .
Μίξη κρέμας σεράνο:
1. Στο μπολ με τη χλιαρή μαρέγκα προσθέτουμε τα 150 ml κρέμα γάλακτος, το κονιάκ και τα ανακατεύουμε απαλά με σύρμα χειρός.
2. Προσθέτουμε τη χλιαρή κουβερτούρα και τα ανακατεύουμε, μέχρι να ενωθούν λίγο γρήγορα για να μην παγώσει η σοκολάτα μας .
3. Τέλος προσθέτουμε τη σαντιγί και ανακατεύουμε απαλά από κάτω προς τα πάνω με μια σπάτουλα μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας .
Εάν δεν την χρησιμοποιήσουμε άμεσα την διατηρούμε στο ψυγείο .. Η ίδια κρέμα χρησιμοποιείτε και για την γέμιση και για την εξωτερική διακόσμηση ..
Συνδυάζεται με πολλές γεύσεις παρέα και φυσικά με σαντιγί και καβουρδισμένα αμύγδαλα.
Η κρέμα σεράνο είναι έτοιμη!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”