Συνταγές
Αγαπημένα ροξάκια…… Λαχταριστά και νόστιμα με λεπτομερή συνταγή
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Βασια Τερζη-Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”
Υλικά
1 ποτήρι γάλα χλιαρό + 2φκλ μαγιά
1 ποτήρι αραβοσιτέλαιο
2 αυγά
1 βανίλια
500γρ φαριναπ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Όλα με ένα κουταλιά ανακατεύουμε …Όχι μίξερ…Όλα μαζί και μετά με το χέρι…ίσως χρειαστεί λίγο ακόμη αλευρακι μέχρι να μη κολλάει..
Χωρίζουμε τη ζύμη στη μέση
Και στη μια βάζω
4κγ κακάο γεματα +100γρ ζάχαρη…
Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μαύρο χρώμα..
Αφήνουμε σκεπασμένες τις λεκάνες με πετσέτα…για 20 λεπτα…
Ρίχνουμε αλεύρι στο πάγκο.ανοιγουμε ένα κομμάτι από το λευκό ζυμάρι σχήμα ορθογώνιο..
Λεπτό φύλλο
Και παίρνουμε και λίγη ποσότητα μαύρο…μέσα στο μαύρο Ρίχνουμε μισό κουταλάκι κανέλα και στη μύτη γαρύφαλλο στο ζυμάρι και κάνουμε ένα μπαστούνι μαύρο. Το βάζουμε στην άκρη και τύλιγουμε σφιχτά στο λευκό ζυμάρι…κόβουμε και τοποθετουμε σε λαδόκολλα…
190 βαθμούς περίπου 17-20 λεπτά…
Σιρόπι..
4,5 κούπες ζάχαρη
3 κούπες νερό
Μισό λεμόνι
Βρασμός 10 λεπτα
Μόλις βγουν από το φούρνο ζεστό σιροπι ριχνουμε στο ταψι…τα αφήνουμε 2 λεπτα εκεί Κάι τα γυρίζουμε κι απο την άλλη αλλά 2 λεπτα…τα αφηνουμε εκεί να κρυώσουν…μπορώ να ρίξουμε από πανω καρυδακια
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Βασια Τερζη-Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”