Συνταγές
Σπανακοτυρόπιτα με χωριάτικο φύλλο – Θέλεις να μπεις στην φωτογραφία και να την φας!
Η συνταγή είναι από Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!” – Ελίνα.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακάτεψα 1 αβγό ολόκληρο,1 κρόκο ,100 ml. ηλιέλαιο και 1 φακ. μαγιά. Εριξα 2 κτγ. αλάτι διαλυμένα σε 250 ml. χλιαρό νερό και ανακάτεψα με πιρούνι.
Τελος πρόσθεσα λίγο- λίγο το αλεύρι γοχ. περίπου 700 γρ. και άρχισα να ζυμώνω. Σκέπασα με πετσέτα για 1 ώρα, χώρισα σε μπαλάκια και τα άνοιξα πολύ λεπτά φύλλα.
Αλειψα την πίτα με αυγό και λίγο νεράκι και έψησα στους 160 βαθμούς στον αέρα για περίπου μιάμιση ώρα.
Η συνταγή είναι από Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!” – Ελίνα.
Ρίξε μια ματιά για το πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Φανταστική, τραγανή, πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “zzcook.blogspot”
Υλικά:
-1 πακέτο φύλλο κρούστας για γλυκά.
-1 φλιτζάνι ηλιέλαιο
-½ φλιτζάνι ζάχαρη
-½ φλιτζάνι πορτοκάλι γλυκό του κουταλιού αλεσμένο στο μούλτι
-200 γρ. γιαούρτι
-2 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό
-4 αυγά
-1 ½ κτγ. μπέκιν
-1 βανίλια
-1 πρέζα αλάτι
Για το σιρόπι:
-2 φλιτζάνια ζάχαρη
-2 ποτήρια νερό
-1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
Εκτέλεση
Βράζουμε το σιρόπι 5 λεπτά το αφήνουμε να κρυώσει όσο θα ψήνετε το γλυκό.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά με έναν αυγοδάρτη ή σύρμα χειρός.
Ανοίγουμε τα φύλλα από τη συσκευασία παίρνουμε ένα- ένα φύλλο το διπλώνουμε όπως στη φωτογραφία.
Bάζουμε 2-3 κουταλιές από το μίγμα, το διπλώνουμε και το μεταφέρουμε στο ταψί.
Το ταψί το έχουμε λαδώσει.
Δες τη συνέχεια της εκτέλεσης στο : “zzcook.blogspot”