Κρεας
Μικρασιάτικο Γκιούλμπασι στη γάστρα! Γλύκισμα σας λέω
Γκιούλμπασι: Τα έχει όλα! Δεν υπάρχει τίποτα νοστιμοτέρο από αυτό το φαγητό. Μετά δε από παρατεταμένη περίοδο νηστείας θα το απολαύσετε! Το μυστικό είναι στο ψήσιμο. Καλή απόλαυση!
Υλικά
1 κιλό στήθος κοτόπουλο
1 κιλό αρνί
1 κιλό χοιρινή πανσέτα
1 πιπεριά κόκκινη
1 πιπεριά πράσινη
1 πιπεριά πορτοκαλί
2 κρεμμύδια
2 ντομάτες
Αλάτι-Πιπέρι
1 κουταλάκι κύμινο
Ελαιόλαδο
400 ml κόκκινο κρασί
2 σκελίδες σκόρδο
200 γρ κεφαλοτύρι
Εκτέλεση
Αρχικά κόβουμε όλα τα κρέατα σε μπουκιές.
Κατόπιν, κόβουμε τις πιπεριές σε μπαστούνια ενώ αποφλοιώνουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε σε κυβάκια. Τέλος, κόβουμε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες.
Στη συνέχεια, παίρνουμε ένα μεγάλο μπολ και βάζουμε όλα τα υλικά με τα κρέατα εκτός από το κεφαλοτύρι και τα αναμειγνύουμε. Στο τέλος βάζουμε και το κρασί με το σκόρδο.
Συνεχίζουμε και τοποθετούμε το μείγμα που έχουμε φτιάξει σε γάστρα με αντικολλητικό χαρτί.
Έπειτα, βάζουμε το κεφαλοτύρι που έχουμε κόψει σε κυβάκια.
Τέλος, σκεπάζουμε με αντικολλητικό χαρτί την γάστρα καθώς και με το καπάκι της. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου, για μισή ώρα και στη συνέχεια χαμηλώνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου και το αφήνουμε για άλλες 2,5 ώρες περίπου.
Θα είναι το νοστιμότερο γκιούλμπασι που θα έχετε δοκιμάσει. Είναι ένα τέλειο κυρίως πιάτο για ένα ιδιαίτερο τραπέζι. Καλή επιτυχία!
Δες τη συνταγή βήμα -βήμα στο βίντεο που ακολουθεί:
Αν σου αρέσει η συνταγή, κάνε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι!