Συνταγές
Μα πόσο τέλειο – απίστευτο κέικ βανίλιας με κρέμα πατισερι
Το κέικ βανίλιας με κρέμα πατισερι που λιώνει στο στόμα
Η Συνταγή είναι από Olha Pazyuk – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Κρέμα πατισερι
300μλ γάλα
1 αυγό
70γρ ζάχαρη
30γρ κορν φλάουρ
Βανίλια
Ζύμη
3 αυγά
150γρ ζάχαρη
50γρ γιαούρτι
150γρ σπορέλαιο
15γρ μπεϊκιν παουντερ
280γρ αλεύρι
Βανίλια και λίγο αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πρώτα φτιάχνουμε τη κρέμα πατισερι. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και βάζουμε στην φωτιά. Βράζουμε συνεχώς ανακατεύοντας. Πρέπει να δέσει. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Και κρύα βάζουμε στο κορνέ.
Χτυπαμε αυγά με ζάχαρη πολύ καλά περίπου 4-5 λεπτά. Μετά με τη σειρά όλα υλικά όπως λέει η συνταγή.
Σε μία φόρμα 28 εκατ αδειάζουμε ζύμη και με βοήθεια κορνέ διαγώνια κάνουμε γραμμές λίγο βουλιαζοντας τη κρέμα μέσα στη ζύμη.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς 30-35 λεπτά.
Η Συνταγή είναι από Olha Pazyuk – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια πεντανόστιμη συνταγή πετυχημένη για γευστικό κέικ από μανταρίνι
ΥΛΙΚΑ για 15-20 μερίδες
5 τεμ. Αυγά
5 σακουλάκια με πουτίγκα βανίλιας (για μαγείρεμα)
1 φλιτζάνι / n λαδιού
1 φλιτζάνι / ζάχαρη
1 πακέτο σόδα ψησίματος
5 δοχεία μανταρινιών
800 ml κρέμας
5 πακέτα σταθεροποιητή κρέμας
500 ml χυμού πολυβιταμινών
5 σακουλάκια κρέμας (χωρίς μαγείρεμα)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα αυγά με ζάχαρη μέχρι την αφρώδη. Προσθέστε λάδι, σκόνη ψησίματος και σκόνη κρέμας και ανακατέψτε καλά.
Βάλτε ένα δίσκο ψησίματος καλυμμένο με χαρτί ψησίματος και ψήνετε στους 175 ° C για περίπου. 20 λεπτά.
Αφήστε το χώμα να κρυώσει σωστά. Στραγγίστε το
μανταρίνια καλά και εξαπλωθεί στο πάτωμα. Κτυπήστε την κρέμα με κρεμώδη άκαμπτο μέχρι να σκληρυνθεί και να εξαπλωθεί στα μανταρίνια.
Ανακατέψτε το χυμό πολυβιταμινών με τα πακέτα της κρέμας και απλώστε την στην κρέμα. Αυτή η σάλτσα δεν παίρνει τόσο σκληρή όσο το κέικ, αλλά γευστικό γούστο.