Πιτες
Εύκολη ζαμπονοτυρόπιτα που η κάθε μπουκιά είναι απόλαυση!
Η Εκτέλεση είναι από Λένα Χριστοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
2 φύλλα σφολιάτας
Ζαμπόν ψιλοκομμένο 200 γρ.
Τυριά κίτρινα 300 γρ. (εγώ έβαλα 150 γρ. γκούντα και 150 γρ. CHEDDAR)
Κρέμα
Κάνουμε μια κρέμα με 2 ποτ. γάλα, 5 – 6 κσ. αλεύρι λίγο αλάτι και 2 κρόκους.
Όταν κρυώσει ρίχνουμε το ζαμπόν και τα τυριά.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ βάζω το ένα φύλλο, ρίχνω την κρέμα, βάζουμε λίγη κέτσαπ από πάνω, λίγο κίτρινο τυρί και σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο.
Περνάμε αυγό ή λίγο Βιτάμ και αν θέλω σουσάμι.
Ψήνουμε 180 – 200 βαθμούς στον αέρα για 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει η πίτα!
Η Συνταγή είναι από Λένα Χριστοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ” – Vaso Gravani.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς..
Ρίξε μια ματιά σε άλλη μία εξαιρετική πρόταση για ζεστά, αφράτα, πεντανόστιμα τυροπιτάκια κουρού για πρωινό και όχι μόνο. Τραγανά απ’εξω και αφράτα μέσα
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Μαρινα Μισαηλιδου-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικα:
1 κεσεδακι γιαουρτι στραγγιστο
1/2 κεσ.σπορελαιο
2 κ.σ.βιταμ
1 αυγο
1 κ.γ.αλατι
1 κ.γ.ζαχαρη
1 κ.σ.ξυδι
1 φακ.μπεικιν
Περιπου 3 1/2 με 4 κουπες αλευρι γ.ο.χ.
1 κροκο +λιγο νερο για την επαλειψη σουσαμι ,μαυροκουκι.
Τυρι φετα για την γεμηση.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ενα μπολ ανακατευουμε με το συρμα το γιαουρτι,το λαδι ,το βιταμ και το αυγο να γινουν μια ωραια κρεμα κατοπιν τα υπολοιπα υλικα και τελευταιο το αλευρι.
Η ζυμη ειναι αφρατη,ευπλαστη και δεν κολλα στα χερια.
Παιρνουμε ενα μπαλακι στο μεγεθος μανταρινιου και το ανοιγουμε με το χερι βαζουμε στην μεση το τυρι και κλεινουμε δινοντας το σχημα σαιτας. Η λεια πλευρα να ειναι απο επανω.Κανουμε επαλειψη με τον κροκο διαλυμενος με λιγο νερο ριχνουμε το σουσαμι-μαυροκουκι και με ενα μαχαιρακι η ρολο που κοβουμε πιτσα χαρασουμε την επιφανεια.Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στον αερα στους 190 βαθμους
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Μαρινα Μισαηλιδου-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”