Συνταγές
Όλα τα λεφτά το σκορδόψωμο. Τι να σας περιγράφω τώρα…?!
Μοσχομυρισε
Η Συνταγή είναι από Δέσποινα Μπο – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Έβαλα για το ζυμάρι 160 μλ γάλα χλιαρό, ένα φακελακι μαγιά, 60 μλ ελαιόλαδο, 20 γρ ζάχαρη, λίγο αλάτι , 1 αβγό και αλεύρι για όλες τις χρήσεις περίπου 380 γρ μου πήρε.
Αφήνουμε το ζυμάρι να φουσκώσει και φτιάχνουμε ένα μίγμα με 2 μεγάλες κουταλιές Βιτάμ σοφτ 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο στο γουδί.. Μαϊντανό μπόλικο ψιλοκομμένο και τα ενώνω με το βούτυρο..
Πρόσθεσουμε λίγη μυζηθρα και στρώνουμε το ζυμάρι σε λαδόκολλα χαραζω.. Αλείφουμε με το μίγμα παντού καλά καλά και βάζω μπαστουνακια από τυρί ενταμ (αυτό είχα εύκαιρο)
έριξα και λίγη μυζηθρα ακόμη από πάνω και έψησα στους 170-180 αντιστάσεις μέχρι να πάρει χρώμα..
Μόλις το έβγαλα έβαλα με ένα πινέλο λίγο από το μίγμα βούτυρο που κράτησα από πριν
Η Συνταγή είναι από Δέσποινα Μπο – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η μαγειρική είναι ένας δημιουργικός τρόπος να εκφραστεί ο καθένας και να φτιάξει αναμφισβήτητα μοναδικές δημιουργίες.
Δείτε πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Αιγυπτιακά αφράτα ψωμάκια με υπέροχο σχήμα
Η Συνταγή είναι από κ. George Chatzigiatroudakis – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”
Σούπερ λαχταριστά ψωμάκια!! Πολύ ωραία συνταγή, που σου ανοίγει την όρεξη..
ΥΛΙΚΑ
600 γρ αλεύρι γ.ο.χ ,,,
200 γρ αλεύρι τσουρεκιού ,,
35 γρ ζάχαρη ,
20 γρ αλάτι ,
2 αυγά ,
350 γρ νερό ,,
30 γρ γάλα ,
150 γρ μαργαρίνη ,
1 βανίλια .
2 φακ ξηρή μάγια . η 50 γρ φρέσκια μάγια ……
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Νερό + γάλα + ζάχαρη + αλεύρι τσουρεκιού+ μάγια
Ανακατεύουμε σε χυλό και περιμένουμε 20 λεπτά να δημιουργηθούν φυσαλίδες
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε για 4 λεπτά στο 1 και άλλα 4 λεπτά στο 3
Κόβουμε σε κομμάτια των 100 γρ και το πλάθουμε σε σχήμα μπιφτεκιού κεμπάπ
Αφού ξεκουραστούν 5 λεπτά ανοίγουμε πάλι σε κορδόνι 50 εκατοστά μήκος
Το διπλώνουμε στην μέση και στρίβουμε ..περνάμε την άκρη μέσα στην τρυπά της άλλης άκρης και δημιουργούμε κουλουρίτσα
Αφήνουμε να γίνουν για 30 – 40 λεπτά και φουρνίζουμε στους 190 βαθμούς για περίπου 20 με 25 λεπτά
Η Συνταγή είναι από κ. George Chatzigiatroudakis – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”