Συνταγές
Φτιάξτε μόνοι σας χούμους με ρεβίθια στο λεπτό – ένας απλός και εύκολος τρόπος
Νόστιμη Συνταγή από κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Υλικά
300 γραμ. ρεβίθια αγρό κήπος χαλβατζή – κρατάμε μερικά ολόκληρα για την διακόσμηση
2 κουτ. σ. ταχίνι
1/2λεμόνι τον χυμό του
3 κουτ. σ. ελαιόλαδο η σουσαμόλαδο + για την επιφάνεια
1 κουτ. γλ. κοφτό αλάτι η ανθό αλατιού
1 κουτ. γλ. κύμινο
1 σκελίδα σκόρδο χωρίς την φύτρα
Εκτέλεση
Βράζουμε με 600 γραμ νερό, τα ρεβίθια χαλβατζή για 5 λεπτά.
Τα στραγγίζουμε και κρατάμε το νερό τους.
Βάζουμε στο μούλτι όλα τα υλικά , μαζί με λίγο από το νερό που βράσαμε τα ρεβίθια, ( για να βοηθήσουμε το μηχάνημα), και τα κάνουμε αλοιφή.
Προσθέτουμε επιπλέον από το νερό τους, αναλόγως ποσό αραιό, θέλουμε χούμους μας.
Σερβίρουμε με τα ολόκληρα ρεβίθια που κρατήσαμε στην επιφάνεια, και ραντίζουμε με έξτρα ελαιόλαδο.
Συνοδεύουμε με πίτες, και τραγανά λαχανικά, κομμένα σε μπαστούνια, π.χ. καρότα, αγγουράκια, πιπεριές.
Μπορεί να διατηρηθεί μέσα σε αποστειρωμένο αεροστεγές βάζο, στο ψυγείο.
Συνταγή/Φώτο της κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή εδώ!
Περιηγηθείτε σε πεντανόστιμες και δημιουργικές συνταγές μαγειρικής.
Τέλεια Νηστίσιμη συνταγή για χούμους
Υλικά
400 γρ. ρεβύθια βρασμένα
100 γρ. ταχίνι
100-150 ml ελαιόλαδο
Το χυμό δύο λεμονιών
½ κουταλάκι κύμινο
Αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Ρίχνουμε στο μουλτι τα ρεβύθια. Προσθέτουμε το ταχίνι, το λεμόνι, το ελαιόλαδο και αρχίζουμε να χτυπάμε.
Στη περίπτωση που είναι πολύ σφιχτό το μείγμα ρίχνουμε λίγο νερό ( δύο τρεις κουταλιές το πολύ).
Βάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέτουμε αλάτι, κίμινο και πιπέρι.