Οσπρια
Απολαυστική και θρεπτική λεμονάτη ρεβυθάδα – είναι αυτό που επιθυμείς για το κρύο
Η Συνταγή είναι από “dailykitchenbm”. .
Υλικά
500 ρεβύθια
1κ.σ.σόδα
2 κρεμμύδια ξερά
1 πατάτα μεγάλη
2 καρότα
1 φύλλο δάφνης
Ρίγανη
Πάπρικα γλυκιά
Πάπρικα καπνιστή
Αλάτι,πιπέρι
Ελαιόλαδο
2 Λεμονια
Γιαούρτι για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Από το βράδυ αφήνουμε τα ρεβύθια στο νερό μαζί με τη σόδα να φουσκώσουν.
Το πρωί τα ξεπλένουμε καλά και τα βάζουμε να βράσουν με καθαρό νερό και τα ξαφρίζουμε.
Ψιλοκόβουμε στον πολυκόφτη τα κρεμμύδια ,σε ροδέλες τα καρότα και σε κυβάκια την πατάτα.
Όλα τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα, μαζί με τα μπαχαρικά,τη δάφνη,Αλάτι,πιπέρι και λίγο έλαιολαδο.
Σιγοβράζουμε το φαγητό μέχρι μαλακώσουν καλά τα ρεβύθια.
Στίβουμε το χυμό λεμονιού και βαζουμε στον πολυκόφτη φαγητό από την κατσαρόλα, περίπου 1 με 2 κουτάλες.
Αλέθουμε και το αδειάζουμε μέσα στο φαγητό. Ανακατεύουμε και έχουμε τη ρεβυθάδα έτοιμη κι χυλωμένη
Σερβίρουμε με μια κουταλιά γιαούρτι και πασπαλίζουμε με πάπρικα και ρίγανη.
Η Συνταγή είναι από “dailykitchenbm”. .
Είναι από τα φαγητά που χαίρεσαι να τα φτιάχνεις και να τα απολαμβάνεις με παρέα ή και μόνος σου.
Τέλειο, υγιεινό φαγητό! Ρεβυθάδα φούρνου με πιπεριές χυλωμένη και πεντανόστιμη
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αλεξάνδρα Κυριάκη-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
500 γρ ρεβίθια
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
5-6 πιπεριές διάφορες κόκκινες πράσινες
1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
Λίγο μαϊντανό
Αλάτι πιπέρι κύμινο πάπρικα γλυκιά κάρυά
Λάδι
Εκτέλεση
Από το βράδυ βάζουμε τα ρεβίθια σε ζεστό νερό και αλάτι να μουλιάσουν. Το πρωί τα σουρώνουμε και τα βάζουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν. Σε ένα τηγάνι βάζουμε λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές μετά βάζουμε τα ρεβίθια στην γάστρα αλάτι πιπέρι τα μυρωδικά λάδι τις πιπεριές τα κρεμμύδια και το ζουμάκι που έβρασαν τα ρεβίθια.
Κλείνουμε το καπάκι και ψήνω στους 170 βαθμούς 1.5 -2 ώρες μέχρι να χυλώσουν και να μείνουν με λίγο ζουμάκι.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αλεξάνδρα Κυριάκη-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”