Συνταγές
Φανταστικό φαγητό με χρώματα και αρώματα…
Η συνταγή είναι από Χρυσούλα Παπανικολάου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. ρεβίθια, 500 γρ. κουνουπίδι, 2 κρεμμύδια, 6 σκελίδες σκόρδο σε κομμάτια, 2 καρότα, 3 ντομάτες σε κομμάτια, και σάλστα δικιά μου, μυρωδικά έβαλα φρέσκο θυμάρι, μαντζουράνα, 2 φύλλα βασιλικό και άλλα αποξηραμένα διάφορα, πολύ λίγο κάρυ και έναν κύβο λαχανικών, αλάτι, πιπέρι, όσο χρειάζεται και φρέσκια ρίγανη
Εκτέλεση
Βράζουμε τα ρεβίθια όχι μέχρι το τέλος γιατί θα μπούνε και στο φούρνο κόβουμε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες.
Τα τσιγαρίζουμε με λάδι, ρίχνουμε τα καρότα, μετά το κουνουπίδι τα φέρνουμε μερικές βόλτες και μετά ρίχνουμε την ντομάτα σε κομμάτια και μετά τη σάλτα μέχρι να ενωθούν οι γεύσεις.
Ζουμί πήρα από τα ρεβίθια όσο χρειάζεται, βάζουμε όλα τα μυρωδικά, ρίχνω τα ρεβίθια στο ταψί, ρίχνουμε τη σιβρασει και τώρα ρίχνω το ζουμί του όχι πάρα πολύ το βλέπετε, ρίχνετε μαϊντανό.
Το ψήνουμε για 35 με 40 λεπτά περίπου στους 200 βαθμούς κελσίου στις αντιστάσεις.
Η συνταγή είναι από Χρυσούλα Παπανικολάου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Από τις πιο όμορφες αναμνήσεις που φτιάχνεις, είναι αυτές γύρω από ένα τραπέζι στρωμένο με φαγητό.
Μαγείρεψε κι εσύ τη συνταγή και θα μας θυμηθείτε – Καλή επιτυχία..