Συνταγές
Σήμερα το μενού έχει παραδοσιακά ρεβύθια – Πολύ ωραίο το φαγητό θρεπτικό και υγιεινό
Η συνταγή είναι από Βιβή Φουντα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
-500 gr. ρεβύθια, (4-5 άτομα)
-1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
-1-2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
-1 καρότο ψιλοκομμένο
-1-2 κτγ. ρίγανη
-αλάτι – πιπέρι
-1/2 χυμό από ένα λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα όσπρια αφού τα έχουμε πλύνει, να βράσουν σε χλιαρό νερό για 1-2 λεπτά και κλείνουμε την εστία.
Τα αφήνουμε να μουλιάσουν όλο το βράδυ μέχρι την επομένη το πρωί που θα τα μαγειρέψουμε.
Εάν θέλετε μπορείτε να κάνετε μαλάξεις με τα χέρια σας τα ρεβύθια για να φύγει η φλούδας τους και να να γίνει πιο πηχτό το φαγητό.
Αυτό το κάνουμε και για τα άτομα που θέλουν να νιώσουν ελαφριά πέψη στο στομάχι τους.
Αφού κάνουμε αυτή την διαδικασία ξεκινούμε το φαγητό μας.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τα όσπρια μας το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το καρότο, την ρίγανη, το πιπέρι και λίγο αλάτι.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 35 έως 40 λεπτά μέχρι να χυλώσει το φαγητό.
Ανοίγουμε το καπάκι και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και το υπόλοιπο αλάτι και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να μείνει με λίγο ζουμί.
Τα συνοδεύετε με σαλάτα εποχής και ελιές της αρεσκείας σας.
Η συνταγή είναι από Βιβή Φουντα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλά μαγειρέματα σε όλους.
Βρήκες το μέρος που μπορούμε να μοιραστούμε το πάθος μας και το μεράκι μας για την μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική.
Τώρα είναι η ευκαιρία! Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή ΕΔΩ!