Συνταγές
Υπέροχη και πολύ θρεπτική μανιταρόσουπα – για το κρύο τώρα μια ζεστή σουπίτσα είναι ότι καλύτερο..
Η Συνταγή είναι από Tatjana Mico– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Είναι ένα από τα αγαπημένα μου φαγητά σε αυτή την εποχή..
ΥΛΙΚΑ -ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα με 1 λίτρο ζουμί από κρέασ βάζουμε για βράσιμο ότι λαχανικά μας αρέσουν και ότι βρίσκεται στο σπίτι σας .. εγώ έβαλα 1 πατάτα μεγάλη τριμμένη σε χοντρό τρίφτη, 1 μεγάλο καρότο, 1 κολοκυθάκι, 4 μεγάλα μανιτάρια φρέσκα και κομμένα σε φέτες.
Μετά όταν έχουμε βράσει καλά τα λαχανικά, συμπληρώνουμε με 1 φλιτζάνι παραπάνω νερό βρασμένο, 4 κουτάλι ελαιόλαδο, 3 φωλιές φιδέ, 2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο, αλάτι και μαύρο πιπέρι.
Αφήνουμε να δέσει λίγο η σούπα και στο τέλος το κόβουμε με αυγολέμονο και μία κουτάλι γιαούρτι.
Η Συνταγή είναι από Tatjana Mico – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η συνταγή μας είναι έτοιμη!
Δες παρακάτω άλλη μια πεντανόστιμη συνταγή για μπρουσκέτες με σκορδάτα μανιτάρια
Υλικά:
60 ml ελαιόλαδο
150 γρ. μικρά λευκά μανιτάρια
2 σκελίδες σκόρδου, σε φετάκια
1 κουτ. σούπας κονιάκ (ή κρασί)
2 κουτ. σούπας φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
4 φέτες ψωμί, της αρεσκείας μας
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
1. Σκουπίζουμε τα μανιτάρια με μια νοτισμένη πετσέτα και τα κόβουμε στα δύο.
2. Σοτάρουμε τα μανιτάρια και το σκόρδο στο ελαιόλαδο, σε δυνατή φωτιά για 3 – 4 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν. Αλατοπιπερώνουμε, σβήνουμε με το κονιάκ, προσθέτουμε τα φύλλα μαϊντανού, και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά ακόμα.
3. Ψήνουμε το ψωμί στην τοστιέρα ή στο γκριλ και μοιράζουμε επάνω το μείγμα μανιταριών. Σερβίρουμε τις μπρουσκέτες ζεστές.
Περισσότερες νόστιμες συνταγές στο gastronomos.gr