Συνταγές
Πολύ νόστιμο υπέροχο σουφλέ μανιταριών
Η Συνταγή είναι από Lagia Paraschou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Ένα πακέτο μανιτάρια, εγώ είχα πορτομπέλο.
5 φέτες μπέικον
3 αυγά, 250 γρ κίτρινα τυριά τριμμένα
200 γρ γιαούρτι
Ένα μέτριο κρεμμύδι
Σκόνη σκόρδο 1κγλ
1 κσ νοστιμιά, αλάτι πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες και τα σωταρουμε με λίγο λάδι νοστιμιά σκορδο πιπέρι. Αφήνουμε να μαραθούν προσθέτουμε προαιρετικά λίγο θυμάρι
Κόβουμε το μπέικον σε κομμάτια και σωταρουμε
Χωρίζουμε τα ασπράδια καί χτυπάμε με λίγο αλάτι σε μαρέγκα.
Σε μπολ βάζουμε το γιαούρτι προσθέτουμε τους κρόκους και τα μισά τυριά κι ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια και στο τέλος την μαρέγκα απαλά.
Σε βαθύ πυρέξ αλοίφουμε λίγο βούτυρο. Αδειάζουμε το μίγμα προσθέτουμε τα υπόλοιπα τυριά και μερικά κομμάτια βούτυρο.
Ψήνουμε στους 180β για 20′ – 25′ ή μέχρι να ροδισει.
Η Συνταγή είναι από Lagia Paraschou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για Μοναδικά ατσμά με ζυμαράκι που το ευχαριστιέσαι… και γεύση μιαμ μιαμ!
Η Συνταγή είναι από κ. Angeliki Kardoula – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.
ΥΛΙΚΑ
300γρ χλιαρο γαλα
25γρ φρεκια μαγια ή 1 φακ. ξερη
1.5 κ.σουπας ζαχαρη
1 κ.σουπας αλατι
30γρ λαδακι
500-550 γρ αλευρι
1 αυγο και 1 αυγο για αλειμμα με λιγο νερο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψησιμο 190 βαθμους μεχρι να ροδισουν, αναλογα το μεγεθος .εμενα μ πηρε 25 λεπτα
Την ζυμη την αφηνουμε πρωτα 20 λεπτα κ μετα αφου τα πλασουμε τα αφηνουμε παλι να φουσκωσουν
Η Συνταγή είναι από κ. Angeliki Kardoula – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.