Ξεχωριστα
Απολαύστε ένα υπέροχο ορεκτικό – Υπέροχες πιπεριές Φλωρίνης γεμιστές με τυρί και τυλιγμένες με μπέικον
Μερακλίδικος μεζές! Παρα πολυ ευκολη και πολυ νοστιμη συνταγή για πιπεριές Φλωρίνης γεμιστές
Η συνταγή είναι από το κανάλι Sotiria amor
Υλικά
6 πιπεριές Φλωρίνης
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
200gr. τυρί κρέμα
300gr. τυρί φέτα κομμένο σε κύβους
6 έως 9 φέτες μπέικον
1 μικρή ντομάτα κομμένη σε κύβους
1/2 κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
1κτγ. δυόσμο τριμμένο
2κτσ. ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε σε ένα μπωλ, το τυρί κρέμα, την πράσινη πιπεριά, την ντομάτα, τον μαιντανό και ανακατεύουμε.
Πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι, δυόσμο, λίγο ελαιόλαδο, και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Προσθέτουμε το τυρί φέτα. Ανακατεύουμε και η γέμιση είναι έτοιμη.
Γεμίζουμε τις πιπεριές με την γέμιση, τις τυλίγουμε με 2 φέτες μπέηκον την κάθε μία και τις τοποθετούμε σε ένα πυρέξ ή ταψί.
Ρίχνουμε ακόμα λίγο ελαιόλαδο επάνω από τις πιπεριές.
Καλύπτουμε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα ή στις αντιστάσεις για 30 λεπτά με το αλουμινόχαρτο και για 10 ακόμα λεπτά χωρίς το αλουμινόχαρτο.
Δες αναλυτικά όλα τα βήματα για πιπεριές Φλωρίνης γεμιστές παρακάτω:
Η συνταγή είναι από το κανάλι Sotiria amor
Δες παρακάτω άλλη μία νόστιμη συνταγή για υπέροχες και λαχταριστές ξυδάτες πιπεριές φλωρίνης
Η Συνταγή είναι από κ. Ρουλα Λυρου– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε ένα ταψί τις πιπεριές και τις ψήνουμε σε δυνατό φούρνο 15 λεπτά… αφού πρώτα τους ρίξουμε λίγο λαδάκι
Όταν τις βγούμε από το φούρνο τις σκεπάζουμε να ιδρωσουν για να ξεφλουδιζονται εύκολα
Τις ξεφλουδίζουμε, βγάζουμε και τα σπόρια… τις βαζουμε σε μπωλ με τα ζουμακια τους και προσθετ. ξύδι…. αλάτι… σκόρδο… πιπέρι και λάδι
Η Συνταγή είναι από κ. Ρουλα Λυρου– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.