Συνταγές
Το αγαπημένο γλυκό της μιας μπουκιάς – τρουφάκια
Εύκολα και νόστιμα μπισκοτένια τρουφάκια με πραγματικά αξεπέραστη γεύση!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι Συνταγές της Κυριακής”
ΥΛΙΚΆ
2 πακέτα μπισκότα τετράγωνα (τύπου πτι μπερ)
250 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
1 κούπα χοντροκομεννα καρύδια
1 κουτί ζαχαρούχο
1 κούπα βούτυρο μαργαρίνη
1 ποτηράκι του καφέ κονιάκ η λικέρ
2 βανίλιες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα πυρίμαχο μπολ που έχουμε στερεώσει πάνω σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει (μπεν μαρί) λιώνουμε το βούτυρο με την κουβερτούρα σε σιγανή φωτιά.
Σε μια λεκανίτσα βάζουμε τα μπισκότα (αφού τα έχουμε θρυμματίσει)
προσθέτουμε το μείγμα με το βούτυρο και την σοκολάτα, τη βανίλια και το κονιάκ, το ζαχαρούχο, ζυμώνουμε καλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά, και να γίνουν μία μάζα.
Αν θέλουμε τοποθετούμε το μείγμα για όλο το βράδυ στο ψυγείο να σφίξει, αυτό θα βοηθήσει πολύ στο πλάσιμο.
Αν κατά την διάρκεια τού πλασίματος κολλάει το μείγμα στα χέρια μάς, έχουμε δίπλα μάς ένα πιάτο με κονιάκ, έτσι ώστε να βουτάμε τα χέρια μάς κάθε λίγο ώστε να μη μας κολλάει.
Για την επικάλυψη, ότι σάς αρέσει, θρύμματα από μπισκότα, ξηρούς καρπούς, ινδοκάρυδο, τρούφα σοκολάτας η χρωματιστή.
Πλάθουμε σε μπαλάκια, τα ρολάρουμε με ότι θέλουμε, στο χαρτάκι, και ψυγείο… τόσο απλά
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι Συνταγές της Κυριακής”