Connect with us

Μαρμελαδα

Τέσσερις σπιτικές Μαρμελάδες με εσπεριδοειδή για να διαλέξετε αυτήν που προτιμάτε!

Μαρμελάδα πορτοκάλι Υλικά * Πορτοκάλια χονδρόφλουδα * Ζάχαρη Εκτέλεση 1. Διαλέγετε πορτοκάλια χονδρόφλουδα, τα τρίβετε σε ψιλό τρίφτη, να φύγει το εξωτερικό της φλούδας, τα χαράζετε κατά μήκος σε 5-6 μερίδες, τις αφαιρείτε και τις κρατάτε στην άκρη. 2. Παίρνετε τα πορτοκάλια ολόκληρα καθαρισμένα όπως μένουν και τα βάζετε σε μια κατσαρόλα να βράσουν με […]

Published

on

30873037 shutterstock 97599038

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

  • Μαρμελάδα πορτοκάλι

Υλικά
* Πορτοκάλια χονδρόφλουδα
* Ζάχαρη

Εκτέλεση
1. Διαλέγετε πορτοκάλια χονδρόφλουδα, τα τρίβετε σε ψιλό τρίφτη, να φύγει το εξωτερικό της φλούδας, τα χαράζετε κατά μήκος σε 5-6 μερίδες, τις αφαιρείτε και τις κρατάτε στην άκρη.
2. Παίρνετε τα πορτοκάλια ολόκληρα καθαρισμένα όπως μένουν και τα βάζετε σε μια κατσαρόλα να βράσουν με ελάχιστο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Περάστε τα από μια σήτα, μετρήστε τον πολτό και υπολογίστε όσο πολτό τόση ζάχαρη.
3. Βάζετε τον πολτό σε μια φαρδιά κατσαρόλα με τη ζάχαρη να βράσουν μέχρι να δέσει η μαρμελάδα. Κατόπιν βράζετε σε μια κατσαρόλα το 1/3 από τις φλούδες που έχετε κόψει σε μικρά φετάκια. Τα στραγγίζετε και τα ρίχνετε στη μαρμελάδα.
4. Τα αφήνετε να πάρουν μερικές βράσεις και κατεβάζετε από τη φωτιά τη μαρμελάδα. Μόλις κρυώσει, τη βάζετε σε βάζα.

  • Μαρμελάδα μανταρίνι

Υλικά
* 2 κιλά μανταρίνια ή κλημεντίνες
* 2 κιλά ζάχαρη
* 1 λεμόνι (τον χυμό του)

Εκτέλεση
1. Πλένετε σχολαστικά τα μανταρίνια, αφαιρείτε το κοτσανάκι τους και τα κόβετε στα τέσσερα (με το φλούδι). Τα βάζετε σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό που βράζει. Τα αφήνετε να πάρουν μια-δυο βράσεις και τα σουρώνετε.
2. Ξαναγεμίζετε την κατσαρόλα με νερό και επαναλαμβάνετε τη διαδικασία για να φύγει η πικρίλα των φρούτων. Aφού σουρώσετε τα μανταρίνια, τα αφήνετε να κρυώσουν, και αν έχουν κουκούτσια, πιέζετε κάθε τέταρτο ελαφρά για να φύγουν.
3. Στη συνέχεια, ψιλοκόβετε τα μανταρίνια σε τετραγωνάκια. Για κάθε φλιτζάνι μανταρίνια που ρίχνετε στην κατσαρόλα, υπολογίζετε 1 φλιτζάνι ζάχαρη. Βάζετε την κατσαρόλα σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να βγάλουν τα φρούτα τον χυμό τους, ανακατεύοντας τακτικά.
4. Bράζετε τη μαρμελάδα σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά και στο τέλος προσθέτετε τον χυμό του λεμονιού, ανακατεύετε καλά και αφήνετε τη μαρμελάδα να «κάτσει» για 24 ώρες.
5. Tην επομένη, βάζετε τη μαρμελάδα να πάρει βράση για άλλα 5 λεπτά και την αφήνετε να κρυώσει.
6. Aποστειρώνετε τα βάζα και τα καπάκια τους περνώντας τα με άσπρο οινόπνευμα, τα γεμίζετε με την κρύα μαρμελάδα και τα κλείνετε.

  • Μαρμελάδα λεμόνι

Υλικά
* 5 λεμόνια βιολογικά, ακέρωτα
* 3 φλιτζάνια νερό
* Ζάχαρη, όση χρειαστεί, ανάλογα με το μείγμα που θα μετρήσετε

Εκτέλεση
1. Επιλέγετε τα λεμόνια προσέχοντας να μην έχουν χτυπήματα και να μην είναι πολύ μαλακά. Ξύνετε ελαφρά την εξωτερική φλούδα, κρατάτε στην άκρη το ξύσμα και στη συνέχεια τα κόβετε σε λεπτές φέτες (φλούδα και σάρκα μαζί). Αφαιρείτε τις λευκές μεμβράνες και τα κουκούτσια, τα οποία κρατάτε και αυτά ξεχωριστά. Αμέσως μετά ψιλοκόβετε τις φέτες λεμονιού.
2. Βάζετε σε ένα τούλι τα κουκούτσια και τις μεμβράνες και το δένετε σε πουγκάκι. Σε μια κατσαρόλα με φαρδύ πάτο βάζετε τα ψιλοκομμένα λεμόνια και το δεματάκι με τα κουκούτσια και τις μεμβράνες. Τα καλύπτετε με το νερό και τα βράζετε για περίπου 30 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Κατόπιν αφαιρείτε το δεματάκι με τα κουκούτσια το οποίο μόλις κρυώσει λίγο το στύβετε για να πάρετε όσο περισσότερη πηκτίνη μπορείτε.
3. Στη συνέχεια μετράτε με ένα φλιτζάνι το μείγμα των λεμονιών και όσα φλιτζάνια βγουν τόση ζάχαρη θα προσθέσετε. Βάζετε όλα τα υλικά να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 25 με 30 περίπου λεπτά μέχρι να δέσει η μαρμελάδα, ξαφρίζοντας κατά διαστήματα.
4. Μοιράζετε την καυτή μαρμελάδα σε δύο καυτά αποστειρωμένα βάζα. Την αφήνετε να κρυώσει καλά και τα κλείνετε.

  • Μαρμελάδα κουμκουάτ

Υλικά
* 1 κιλό κουμκουάτ
* 700 γρ. ζάχαρη
* 2 φλιτζάνια νερό
* Χυμός μισού λεμονιού

Εκτέλεση
1. Επιλέγετε ώριμα κουμκουάτ, τα βάζετε σε μια κατσαρόλα να βράσουν επί 10 λεπτά και τα σουρώνετε. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία άλλες τρεις φορές για να ξεπικρίσουν, αυτή τη φορά όμως δεν χρειάζεται να τα αφήνετε να βράζουν τόσο πολύ.
2. Κόβετε τα κουμκουάτ στη μέση και αφαιρείτε τα κουκούτσια τους. Στη συνέχεια, χτυπάτε τη μισή ποσότητα από τα κουμκουάτ στο μπλέντερ και τα άλλα μισά τα κόβετε σε μικρά κομματάκια.
3. Βάζετε σε μια κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη να βράσουν για 10 λεπτά και μετά προσθέτετε όλα τα κουμκουάτ, τον χυμό λεμονιού και τα αφήνετε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η μαρμελάδα.
4. Την αφήνετε να κρυώσει καλά και τη βάζετε σε αποστειρωμένα βάζα.

vita

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ονειρεμένο τσιζκέικ λεμόνι – μια εύκολη συνταγή για σίγουρη επιτυχία

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Αυτή είναι η συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να την δοκιμάσεις – σαραγλί το ιδανικό κέρασμα!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Τέλειο γεύμα! Μανιτάρια φρικασέ – νηστίσιμα τόσο νόστιμα πού δεν έχουν να ζηλέψουν το κρέας…

Συνταγές1 εβδομάδα ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τέτοιους λουκουμάδες πού να τους βρεις!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Τι μυρωδάτο και καλομαγειρεμένο φαγητό! Σουπιές κρασάτες με κρεμμύδια

Συνταγές1 εβδομάδα ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές1 εβδομάδα ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Γρήγορη & εύκολη συνταγή – μήλα γεμιστά ψημένα στον φούρνο

Συνταγές8 ώρες ago

Χωρίς καλιτσούνια Πάσχα δε νοείται !

Συνταγές10 ώρες ago

Τα πιο νόστιμα βουτηρένια τραγανά τυροπιτάκια κουρού που λιώνουν στο στόμα

Συνταγές12 ώρες ago

Πολύ ωραία αφράτα και νοστιμότατα τηγανοψωμάκια νηστίσιμα με ελιές! Τ

Συνταγές14 ώρες ago

Ωραιότατη σπιτική πραλίνα σοκολάτας

Συνταγές16 ώρες ago

Αχ τι ωραίο δείχνει! Χταπόδι με μανιτάρια και πατάτες λεμονάτο στο φούρνο

Συνταγές18 ώρες ago

Τσουρέκι μόνο με προζύμι, χωρίς μαγιά και γίνεται καλύτερο από κάθε άλλη φορά.

Συνταγές1 ημέρα ago

Ότι πρέπει για τις ημέρες νηστείας – λαχταριστά και πεντανόστιμα νηστίσιμα πιτάκια με λαχανικά και ελιές

Συνταγές1 ημέρα ago

Χαλβάς Αιτωλοακαρνανίας! Νηστίσιμος, παραδοσιακός και πολύ νόστιμος!

Συνταγές1 ημέρα ago

Εξαιρετικό ψωμάκι με προζύμι – Να το απολαύσετε καθώς το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει

Συνταγές1 ημέρα ago

Πολύ ωραία και πολύ καλή ιδέα για σταφιδόψωμο νηστίσιμο, χωρίς λάδι

Συνταγές2 ημέρες ago

Ωραιότατη μυρωδάτη και λαχταριστή κολοκυθόπιτα στο φούρνο

Συνταγές2 ημέρες ago

Όλες οι λεπτομέρειες και τα μυστικά στην καλύτερη συνταγή για τα περίφημα κρητικά λυχναράκια

Συνταγές2 ημέρες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές2 ημέρες ago

Η συνταγή αυτή είναι από τις ωραιότερες γιατί τα τσουρέκια μένουν μαλακά για πολλές μέρες

Συνταγές2 ημέρες ago

Εντυπωσιακή τούρτα Black Forest με αφράτο παντεσπάνι

Συνταγές2 ημέρες ago

Φτιάξτε πασχαλινά κουλουράκια που γίνονται μαλακά μέσα, εύκολα και θα τα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι

Συνταγές2 ημέρες ago

Μελιτζάνες στον φούρνο με πλούσια σάλτσα και τυρί

Συνταγές3 ημέρες ago

Μακράν η καλύτερη συνταγή για πίτα με χόρτα και τυρί

Συνταγές3 ημέρες ago

Φτιάξαμε και φέτος τα πασχαλινά γιαννιώτικα κουλουράκια αμμωνίας – αγαπημένη μυρωδιά του Πάσχα

Συνταγές3 ημέρες ago

Αφράτα και νόστιμα ελιοψωμάκια

Συνταγές3 ημέρες ago

Φέτος τα πασχαλινά αυγά τα βάφουμε εύκολα με φυσική βαφή

Συνταγές3 ημέρες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Συνταγές3 ημέρες ago

Ένα γρήγορο και εύκολο κέραμα – ορίστε μια δροσιστική λεμονάδα

Συνταγές3 ημέρες ago

Εύκολο ψωμί τοστ με μαγιά – είναι απίστευτα μαλακό, σαν βαμβάκι! Για σάντουιτς, τοστ, φρυγανιέρα δεν υπάρχει καλύτερο!

Συνταγές4 ημέρες ago

Αμερικανικές τηγανίτες εύκολες και αφράτες – Η πιο απλή συνταγή !

Συνταγές4 ημέρες ago

Αγαπημένα τυροπιτάκια για όλες τις ώρες ζεστά ζεστά, νόστιμα ιδανικά για πάρτι και σνακ

Συνταγές4 ημέρες ago

Φτιάξτε γαρίδες σαγανάκι με μουστάρδα και θα μας θυμηθείς

Συνταγές4 ημέρες ago

Δοκιμάστε αυτή την εύκολη συνταγή για τα πιο νόστιμα κουλούρια του Πάσχα

Συνταγές4 ημέρες ago

Υπέροχοι γίγαντες φούρνου μαγειρεμένοι με πολύ μεράκι

Συνταγές4 ημέρες ago

Αρωματικοί ρεβυθοκεφτέδες – οι πιο λαχταριστοί που έχετε δοκιμάσει!

Exit mobile version