Συνταγές
Συνοδευτικό μυρωδάτο μπουγιουρντί έτοιμο σε 13 λεπτά
Η Συνταγή είναι από Ekaterini Tsiflaidou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Δυο ντομάτες
200 γραμμάρια τυρί αρεσκείας εγώ εβαλα κατσικίσιο που μας αρέσει πολύ.
Μια πιπεριά κόκκινη κέρατο
Μια καυτερή πιπερίτσα τσούσκα
100 γραμμάρια τριμμένο κασέρι αρεσκείας
Ελαιόλαδο
Πιπέρι μαύρο και κόκκινο
Ρίγανη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πήρα ένα γυάλινο μικρό πυρέξ και δοκίμασα να χωράει στην φριτέζα μου.
Έκοψα σε φέτες της ντομάτες μου εβαλα μια στρώσει κάτω μετά έκοψα την πιπεριά, έβγαλα τα σπόρια και έκοψα σε ροδέλες έβαλα σε φετούλες το τυρί, την καυτερή την έκοψα επίσης σε πολύ μικρά κομματάκια, έβαλα πάλι φέτες ντομάτας, τα πιπέρια μου, την ρίγανη και πάνω το κασέρι.
Έβαλα στην φριτέζα το πρόγραμμα για λαχανικά στους 200 βαθμούς και έψησα για 13 λεπτά, το προγραμμα είναι 15 αλλά είδα ότι ήταν έτοιμο και το σταμάτησα.
Έβγαλα με γάντια και προσοχή το πυρέξ γιατί είναι ζεστό και το ανακάτεψα με δυο πιρούνια.
Αν κάποιος έχει πρόβλημα με την φλούδα της ντομάτας απλά την αφαιρεί.
Κόβοντας σε σταυρό το κάτω μέρος και βάζοντας για λίγο να βράσει σε ζεστό νερό,μετά κατευθείαν σε μπολάκι με κρύο και ξεφλούδισμα.
Αν θέλετε βγάζετε και όλα τα σπόρια εμάς μας αρέσει να είναι ζουμερό το μπουγιουρντί.
Στην φριτέζα για 13 λεπτά μόνο στους 200 βαθμούς στο πρόγραμμα για τα λαχανικά, γρήγορα και καθαρά.
Η Συνταγή είναι από Ekaterini Tsiflaidou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.