Συνταγές
Ωραιότατη αρνίσια συκωταριά λαδορίγανη..
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1 συκωταριά από αρνάκι
1 ποτήρι του κρασιού λευκο κρασί
1 ποτήρι του κρασιού λάδι
λίγο ξίδι για το σβήσιμο
χυμό από 1 λεμόνι
Αλάτι ρίγανη πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε και ζεματάω την συκωταριά!! Μετά την κόβουμε σε μικρά κομμάτια
Μέσα σε τηγάνι προσθέτω τη συκωταριά σβήνουμε με λίγο ξίδι και ρίχνουμε τόσο νερό όσο να τη σκεπάζει
Αφήνουμε να βράσει και μόλις πιει το νερό της σβήνουμε με ένα ποτήρι του κρασιού κρασί και προσθέτουμε λίγο λάδι
Μετά ρίχνουμε αλάτι,ρίγανη και πιπέρι
Την αφήνουμε να τηγανιστή
Ρίχνουμε χυμό από 1 λεμόνι σε 3 λεπτά σβήσουμε
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια πεντανόστιμη συνταγή για πολύ τραγανά και νόστιμα τηγανητά μανιτάρια
Ένα πολύ όμορφο πιάτο, νηστίσιμο και όχι μόνο!!! Τραγανά και καλοτηγανισμένα μανιτάρια.
Η συνταγή είναι από το κανάλι Sotiria amor
Υλικά
500gr. μανιτάρια
1/2 κούπα αλεύρι
1/2 κούπα σιμιγδάλι χοντρό
αλάτι, πιπέρι
λεμόνι, σπορέλαιο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε σε ένα βαθύ πιάτο, το αλεύρι και το σιμιγδάλι.
Αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Βάζουμε το τηγάνι στο μάτι της κουζίνας, ρίχνουμε σπορέλαιο και αφήνουμε το λάδι να κάψει.
Πασπαλίζουμε με το μίγμα από το αλεύρι και το σιμιγδάλι τα μανιτάρια και τα βάζουμε στο τηγάνι να τηγανιστούν για 5 λεπτά από κάθε πλευρά.
Μετά το τηγάνισμα, τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν καλά. Στίβουμε το λεμόνι επάνω στα μανιτάρια, μόλις τα βάλουμε στο πιάτο.
Δείτε την αναλυτική εκτέλεση της συνταγής ΕΔΩ.
Κάνε εγγραφή στο κανάλι για να είσαι πάντα συντονισμένος..
Καλή απόλαυση σε όσους δοκιμάσουν να φτιάξουν τα πιο λαχταριστά “μανιτάρια” ever!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Sotiria amor