Συνταγές
Σπιτικές καριόκες – το τέλειο κέρασμα
Η Συνταγή είναι από Βασιλικη Τσακανικα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
σιρόπι
1 ποτήρι νερού νερό, 3/4 ποτηριού ζάχαρη λευκή.Το βράζουμε γιά 10 λεπτά και αφού το κατεβάσουμε από την φωτιά ρίχνουμε μέσα 250γρ.κουβερτούρα, 1 κουταλιά σούπας κοφτή μέλι, 1 βανίλια για άρωμα και ανακατεύουμε.
Μετά προσθέτουμε 2 και1/2 ποτήρια καρύδια χονδροκομμένα και 1 πακετάκι μικρό φρυγανιές που έχουμε αλέσει στο μούρτι, την μία συσκευασία από τις 4 που έχει το πακέτο.
Ανακατεύουμε πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια τα βάζουμε σε ταψί και τα αφήνουμε εκτός ψυγείου για ένα βράδυ.Την επόμενη ημέρα λυώνουμε μισό κιλό κουβερτούρα σε μπαίνω μαρί και τα επικαλύπτουμε.
Εαν το μείγμα μας είναι αραιό προσθέτουμε λίγη φρυγανιά η” καρύδια. Αντίθετα εάν είναι σφιχτό βάζουμε λίγο μέλι ή σιρόπι.
Επίσης μπορούμε το μείγμα να το πλάθουμε σε μικρό ρολό και να κόψουμε όσο λεπτές θέλουμε τις καριόκες.Καλή επιτυχία, και χαρές στα σπιτικά μας.
Η Συνταγή είναι από Βασιλικη Τσακανικα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η σπιτική κουζίνα μπορεί και σου προσφέρει τα πιο νόστιμα πιάτα.
Ανακαλύψτε τώρα συνταγές για όλα τα γούστα!
Λαχταριστά και νόστιμα σοκολατάκια – γιατί και τα σπιτικά μπορούν να γίνουν άπαιχτα!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Fabienne Meyer Vamvakari-Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”
ΥΛΙΚΑ
300 γρ παντεσπάνι με κακάο
150 καρύδια τριμμένα
30 γρ κονιάκ
30 γρ μέλι
30 γρ χυμό πορτοκαλιού ή νεράκι
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τα ενώνουμε ολα καλά και πλάθουμε μπαλάκια.
Τα διατηρούμε στο ψυγείο καμιά ώρα.
Λιώνουμε 200 γρ κουβερτούρα με 2 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο και βουτάμε μέσα ένα ένα τα σοκολατάκια. Αφήνουμε να στερεοποιηθεί η κουβερτούρα σε χαρτί ψησίματος
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Fabienne Meyer Vamvakari-Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”