Συνταγές
Καριόκες με κέικ – απλά πράγματα
Η Συνταγή είναι από την κ. Ekaterini Tsiflaidou – Μαγειρικές Απολαύσεις
Υλικά
120γρ. βούτυρο λιωμένο
220γρ. κέικ (ή μπισκότα)
150γρ. ζαχαρούχο
1 βανίλια
15γρ. κακάο
Λίγο κονιάκ η λικέρ
1 κ.σ. μέλι
1 κ.γ. κανέλα
Καρύδια (προαιρετικά)
Για επάλειψη
Κουβερτούρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ τρίβουμε το κέικ και τα καρύδια. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, το ζαχαρούχο, τη βανίλια, το κακάο, το κονιάκ, την κανέλα και το μέλι.
Ανακατεύουμε τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν και πλάθουμε μπαστούνια.
Τα τοποθετούμε στο ψυγείο να παγώσουν και έπειτα κόβουμε τα μπαστούνια σε φέτες τις οποίες βουτάμε σε λιωμένη κουβερτούρα.
Τοποθετούμε τις καριόκες σε λαδόκολλα, μέχρι να σφίξει η κουβερτούρα. Κατόπιν τις τυλίγουμε και τις τοποθετούμε στο ψυγείο
Η Συνταγή είναι από την κ. Ekaterini Tsiflaidou – Μαγειρικές Απολαύσεις
Ρίξε μια ματιά για το πώς θα δημιουργήσεις τα πιο νόστιμα πιάτα!
Καταπληκτικές καριόκες με λευκή σοκολάτα και τσουρέκι
Η Συνταγή είναι από τη Σελίδα μαγειρικής – “Χριστιανός Γιώργος.”
ΥΛΙΚΑ:
4-5 φετες μεγαλες τσουρέκι τριμμένο
20 τεμάχια κουλουρακια
500 γρ.σοκολάτα κουβερτούρα λευκή
3-4 κουταλιές κακαο σκόνη
200γρ. καρύδια χοντροκομμένα
2 κουταλιές σούπας κονιακ
300ml σιροπι, η γλυκο κουταλιού
100γρ.βούτυρο Bella λιωμενο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ενα μπολ βάζουμε ολα τα υλικα μας μαζι και ζυμώνουμε.Χωρίζουμε το μειγμα μας στα δυο.
Σε δυο λαδοκολες βάζουμε το μίγμα μας, του δίνουμε κυλινδρικό σχήμα, τυλίγουμε με την λαδόκολλα και ρολαρουμε.Το βάζουμε στην κατάψυξη για 2 ωρες.
Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα. Κόβουμε τα ρολά μας σε λεπτές φέτες και τις βουτάμε στην κουβερτούρα.
Τις απλώνουμε κατευθείαν σε λαδόκολα και αν θέλουμε διακοσμουμε με μαυρη σοκολάτα τις αφήνουμε 1ωρα περίπου να στεγνώσουν.
Τυλίγουμε τις καριόκες σε αλουμινόχαρτο η σε χαρτάκια και τις διατηρούμε στο ψυγείο.
Η Συνταγή είναι από τη Σελίδα μαγειρικής – “Χριστιανός Γιώργος.”