Σοκολατα
Τραγανά Σοκολατάκια Ferrero Roche!
Απλή και γρήγορη συνταγή για σοκολατάκια Ferrero Roche. Πολύ καλή ιδέα για κέρασμα για τις επισκέψεις μας!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Οι συνταγες της Μαριας
Υλικά
200 γρ. φουντούκια ψημένα στο φούρνο
300 γρ. μερέντα
300 γρ. γκοφρέτα επιλογής μας
340 γρ. κουβερτούρα για την επικάλυψη
100 γρ. φουντούκια για την επικάλυψη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε στο multi τα φουντούκια, τα χοντροκόβουμε και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Έπειτα, ρίχνουμε στο ίδιο μπολ με τα θρυμματισμένα φουντούκια, τις γκοφρέτες τις οποίες σπάμε σε κομμάτια και τέλος τη μερέντα. Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο περίπου 15 λεπτά να κρυώσουν και να δέσουν τα υλικά μεταξύ τους.
Στην συνέχεια, βγάζουμε το μπολ από το ψυγείο και με τα χέρια μας παίρνουμε ποσότητα από το μίγμα και πλάθουμε στρογγυλά μπαλάκια και τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα.
Έπειτα, λιώνουμε την κουβερτούρα στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί.
Θρυμματίζουμε τα υπόλοιπα 100 γραμμάρια από τα φουντούκια στο Multi. Ρίχνουμε μέσα την λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε λίγο.
Βουτάμε τα μπαλάκια στο μίγμα με τη λιωμένη κουβερτούρα και τα βγάζουμε τοποθετώντας τα σε λαδόκολλα.
Η συνταγή μας έχει ολοκληρωθεί.
Τα σοκολατάκια Ferrero Roche διατηρούνται στο ψυγείο.
Δες αναλυτικά την συνταγή στο βίντεο που ακολουθεί:
Η συνταγή είναι από το κανάλι Οι συνταγες της Μαριας