Συνταγές
Εξαιρετικά και απολαυστικά σπιτικά ferrero rocher ..τέλος τα αγοραστά!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Έλλη Τριανταφύλλου- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά:
300 γρ. φουντούκια
500 γρ. Nutella
450 γρ.σοκολατα κουβερτούρα( εγώ έβαλα Νestle desert ανακατεμένες γάλακτος και κανονική)
200 γρ γκοφρετες ( ή κουκουρούκου )
Εκτέλεση:
Ψήνω τα φουντούκια σε προθερμασμενο φούρνο αέρα στους 180′ μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα 10-15′ περίπου.
Αφήνω να κρυώσουν.
Σε μπωλ βάζουμε τη Nutella,τις γκοφρετες θρυματισμενες με το χέρι μας και τα φουντούκια αφού πρώτα τα έχω περάσει από το μουλτι όχι να γίνουν σκόνη,να το νιώθουμε το φουντούκι στο δάγκωμα.
Από τα 300 γρ.αφηνω τα 50 γρ.περιπου στην άκρη για ντεκόρ.
Ανακατεύουμε καλά το μίγμα με τα χέρια και βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον μισή ώρα να σφίξει και να πλάθεται.
Όταν παγώσει πλάθουμε μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού και τα βάζουμε για άλλη μισή ώρα στο ψυγείο.
Λιώνουμε τις κουβερτούρες σε Μπεν μαρι και βουτάμε ένα ένα τα σοκολατάκια με πηρούνι.
Τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα πασπαλίζουμε λίγο φουντούκι τριμμένο από αυτό που φυλάξαμε όσο είναι ζεστά και ξαναβάζουμε ψυγείο ωσότου σφίξει η σοκολάτα.
22 σοκολατάκια!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Έλλη Τριανταφύλλου- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”