Συνταγές
Σιροπιασμένες φωλιές με κανταΐφι γεμιστές με φιστίκι Αιγίνης – Του ονείρου!
Η Συνταγή είναι από Panos Assiotis – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
250 γρ κανταίφι ( σχεδόν μισό πακέτο )
100 γρ. βούτυρο λιωμένο
200 γρ ωμή φιστικόψυχα Αιγίνης
Για το σιρόπι
250 γρ νερό
500 γρ ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλα
1 βανιλίνη
Χυμό από μισό λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανοίγουμε το κανταΐφι με τα χέρια ώστε να γίνει αφράτο και χωρίς κόμπους. Του ρίχνουμε λιωμένο βούτυρο και το ανακατεύω
Βουτυρώνουμε τις θήκες στο ειδικό ταψί για τα μάφινς
Στην κάθε θήκη φτιάχνω μια φωλιά με κανταΐφι με βαθούλωμα στο κέντρο. Με ένα πινέλο αλείφουμε τις φωλιές με λιωμένο βούτυρο
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς ( αντιστάσεις ) στο μεσαίο ράφι για περίπου 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ( ελέγχουμε και πιο πριν για να μην μου καούν )
Βάζουμε τις ψημένες φωλιές σε ένα δίσκο για να κρυώσουν
Ετοιμάζουμε το σιρόπι αφήνοντας το να βράσει 10-15 λεπτά για να δέσει καπως πιο πολύ από το συνηθισμένο και προς το τέλος ρίχνουμε μέσα τα φιστίκια τα οποία έχω καβουρδίσει σε αντικολλητικό τηγάνι από πριν
Με ένα κουτάλι βάζουμε σε κάθε φωλιά όσα φιστίκια μπορεί να χωρέσει και στο τέλος περιχύνουμε το ζεστό σιρόπι σε κάθε φωλιά ( περίπου 2-3 κουταλιές της σούπας )
Δίχως αμφιβολία η μαγειρική σου φτιάχνει τη διάθεση..
Χωρίς όρια, πειραματίσου με διάφορα υλικά και κάνε τους δικούς σου συνδυασμούς που σου αρεσουν!
Η Συνταγή είναι από Panos Assiotis – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.