Συνταγές
Πτι φουρ υπέροχα που τρώγονται μετά μανίας…!!
Είναι πεντανόστιμα, βουτυρένια, μυρωδάτα και τραγανά, τι είναι;
Η εκτέλεση είναι από Despina Kotsi– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
-300 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
-100 γρ. άχνη
-1 αυγό
-380 γρ. αλεύρι γοχ. κοσκινισμένο
-1 κτγ. baking powder
-2 βανίλιες
-σπιτική μαρμελάδα βερύκοκο (δική μου)
ΓΙΑ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
-λιωμένη κουβερτούρα, (σε μπεν μαρί με 1 κουταλίτσα ηλιέλαιο σε 100 γρ. κουβερτούρα)
-ινδοκάρυδο, τριμμένο αμύγδαλο (και ότι άλλο σας αρέσει εσάς!)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στο μίξερ βούτυρο και άχνη να γίνουν κρέμα, προσθέτουμε το αυγό και τα υπόλοιπα υλικά κοσκινισμένα και χτυπάμε ελαφρά.
Η ζύμη είναι μαλακή και πλάθεται.
Κάνουμε μικρά μπαλάκια, (περίπου 10 γρ.), τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα και πατώντας με το πιρούνι, κάνουμε τα σχέδια! Ψήνουμε στους 170 βαθμούς με αντιστάσεις για 15-20 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσουν, γεμίζουμε με μαρμελάδα και εάν θέλουμε βουτάμε τα μισά σε λιωμένη κουβερτούρα και ινδοκάρυδο ή αμύγδαλο ή ότι έχουμε διαθέσιμο!
Μια πολύ εύκολη συνταγή από τη Θεοδώρα Ρουλα Παπαλιάγκα, με ελάχιστη τροποποίηση!
Η εκτέλεση είναι από Despina Kotsi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Έχουμε χιλιάδες διαλεγμένες συνταγές, δοκιμασμένες όλες για σίγουρη επιτυχία.
Φτιάξτε πεντανόστιμα πιάτα, με γρήγορη εκτέλεση.
Τώρα είναι η ευκαιρία! Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή ΕΔΩ!