Συνταγές
Να κεράσω μπισκοτάκι; Τέλεια, όμορφα φτιαγμένα και σίγουρα νόστιμα..
Η Συνταγή είναι από Ευρωπη Κασκαλιδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Μαρμελάδα δαμάσκηνο και Nutella
1 πακέτο βιτάμ
Δύο αυγά
Δύο βανίλιες
Δύο κουταλάκια γλυκού μπέικιν πάουντερ
5 κούπες αλεύρι
1 &1/5 κούπα ζάχαρη άχνη
Λίγο αλάτι προαιρετικά, (εγώ δεν έβαλα)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψήσιμο στους 200 βαθμούς, (ανάλογα με τον φούρνο σας), για 10 με 15 λεπτά.
Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη να αφρατέψει, λίγο έπειτα τα αυγά.
Τέλος όλα τα υπόλοιπα, (αλεύρι, μπέικιν, βανίλιες), και επειδή θα αρχίσει να σφίγγει το ζυμώνουμε και ανοίγουμε το φύλλο όσο μπορείτε λεπτό, κόβεται με κουπ ατ, (κοινώς διάφορα σχέδια).
Αφού ψηθούν αφήνετε λίγο να κρυώσουν και γεμίζετε με ότι είδους γλυκιά γέμιση προτιμάτε.
Η Συνταγή είναι από Ευρωπη Κασκαλιδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιάξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια πεντανόστιμη συνταγή για
Η Συνταγή είναι από Μαρινα Μισαηλιδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιάξετε!! Μην σταματάς γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια πεντανόστιμη συνταγή για αγαπημένα πτι φουρ με μαρμελάδα βερύκοκκο που λιώνουν στο στόμα.
Υλικά :
250 γρ.βούτηρο σε θερμοκρασία δωματίου
230 γρ. ζάχαρη άχνη
2 αυγά
2 κτσ. σπορέλαιο
2 βανίλιες
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κτσ. κορν φλάουερ
Μαρμελάδα
Κουβερτούρα λιωμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε καλά το βούτηρο με την ζάχαρη και το λάδι.Προσθέτουμε ένα- ένα τα αυγά και μετά τα υπόλοιπα υλικά.
Βάζουμε την ζύμη σε κορνέ με μύτη αστέρι και σχηματίζουμε τα μπισκότα σε ταψί με λαδόκολλα.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν, τα ενώνουμε με μαρμελάδα, τα βουτάμε στην σοκολάτα, τα αφήνουμε να παγώσει η τσόκο και τα απολαμβάνουμε. Ενα σκέτο ποίημα.
Η Συνταγή είναι από Μαρινα Μισαηλιδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.