Συνταγές
Λατρεμένα από όλους!! Μπισκότα πτι φούρ σοκολατας με γεμιση μερμελάδα βερύκοκο
Η Εκτέλεση είναι από κ. Αναστασίας και την ομάδα ΟΙ Προκομμένες/οι – “Το ζυμαράκι”.
Υλικά
350 γραμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
220 γραμ. άχνη ζάχαρη
3 αυγά
2 πρέζες αλάτι
2 βανίλιες
550 γραμ. αλεύρι μαλακό ή για όλες τις χρήσεις
Για τη γέμιση
μαρμελάδα βερίκοκο
Για την επικάλυψη
λιωμένη σοκολάτα
τρούφα σοκολάτας
Εκτέλεση
Ξεκινάμε να φτιάξουμε τα αφράτα πτι φουρ βουτύρου, χτυπώντας πρώτα στον κάδο του μίξερ με το σύρμα ανάδευσης το βούτυρο να αφρατέψει, προσθέτοντας στη συνέχεια την άχνη και το αλάτι. Χτυπάμε δυνατά για 8-10΄μέχρι το μείγμα να γίνει σαν κρέμα ανοιχτόχρωμη.
Ένα- ένα ρίχνουμε τα αυγά. Κάθε φορά να τα πίνει το μείγμα. Προσθέτουμε τις βανίλιες και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι στο μείγμα και με απαλές κινήσεις και σπάτουλα ενσωματώνουμε το αλεύρι στο μείγμα βουτύρου.
Δεν θέλει πολύ δούλεμα η ζύμη από την ώρα που μπαίνει το αλεύρι. Όσο λιγότερο τα ζυμώνουμε, τόσο πιο αφράτα θα είναι.
Η ζύμη θα είναι αρκετά μαλακή και δεν θα πλάθεται. Τη βάζουμε σε κορνέ ζαχαροπλαστικής με χοντρή μύτη αστέρι για πτι φουρ.
Σε λαμαρίνες στρωμένες με λαδόκολλες, κόβουμε πτιφούρ σε μπαστούνια των 4-5 εκ. αραιά μεταξύ τους, γιατί φουσκώνουν.
Αφού τα αραδιάσουμε όλα σε λαμαρίνες, ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα, για περίπου 15΄μέχρι να ροδίσουν καλά.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά. Ανά δύο, τα γεμίζουμε με μαμρμελάδα βερύκοκο και βουτάμε τα μισά σε σοκολάτα λιωμένη. Έπειτα τα βουτάμε σε τρούφα για να κολλήσει στη σοκολάτα ή σε τριμμένο αμύγδαλο. Τα αφήνουμε στη λαδόκολλα να στεγνώσουν.
Συνταγή της Αργ.Μμπαρμπαρίγου
Η εκτέλεση είναι από κ. Αναστασίας και την ομάδα ΟΙ Προκομμένες/οι – “Το ζυμαράκι”.