Connect with us

Ορεκτικα

Παραδοσιακοί κρητικοί Κολοκυθοανθοί τούμπανο (γεμιστοί με ρύζι) που λιώνουν στο στόμα

Published

on

kolokythoanthoi

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Συνταγή από lovefood

ΥΛΙΚΑ
για 35-40 κομμάτια (αναλόγως το μέγεθος του κολοκυθοανθού):
1 φλιτζάνι ρύζι νυχάκι ή καρολίνα .
3 κρεμμυδάκια φρέσκα
2 μέτρια κρεμμύδια ξερά
1 μικρό ματσάκι άνηθο
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
1 μικρό ματσάκι μάραθο
1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
2 μέτριες ντομάτες τριμμένες ( χωρίς τα σπόρια)
Χυμό από 1 λεμόνι
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο .
Αλάτι , πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε καλά μέσα και έξω τους κολοκυθοανθούς . Κόβουμε το κοτσάνι τους, αφαιρούμε τα μικρά πράσινα φυλλαράκια εξωτερικά και τον κίτρινο στήμονα εσωτερικά.

Ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης: το ρύζι , την ντομάτα, τα κρεμμύδια, τα αρωματικά, το χυμό από το μισό λεμόνι και το μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε .
Στρώνουμε στον πάτο μιας μέτριας κατσαρόλας, τα χοντρά κοτσάνια από τα αρωματικά που χρησιμοποιήσατε (για να μην κολλήσουν τα ντολμαδάκια στον πάτο της κατσαρόλας).

Γεμίζουμε με το μείγμα του ρυζιού (περίπου ένα κουταλάκι του γλυκού) μέχρι εκεί που χωρίζουν τα πέταλα του άνθους. Στρίβουμε τα πέταλα ώστε να κλείσουμε την γέμιση και τα στρώνουμε στην κατσαρόλα δίπλα δίπλα . Συνεχίζουμε τις στρώσεις μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.

Πασπαλίζουμε με λίγο επιπλέον αλατοπίπερο , το υπόλοιπο λεμόνι και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Σκεπάζετε με μερικούς σκέτους ανθούς (χωρίς γέμιση) για να μην ξεραθούν οι πάνω πάνω, καπακώνετε με ένα πιάτο και ρίχνετε αρχικά ένα φλιτζάνι νερό. Μετά από 5-10 λεπτά χαμηλώνετε την φωτιά προσθέτετε επιπλέον νερό μέχρι τα τοιχώματα του πιάτου και αφήνετε να σιγοβράσουν για 50 λεπτά περίπου. Σερβίρετε με γιαουρτάκι.

lovefood

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ονειρεμένο τσιζκέικ λεμόνι – μια εύκολη συνταγή για σίγουρη επιτυχία

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Αυτή είναι η συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να την δοκιμάσεις – σαραγλί το ιδανικό κέρασμα!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Τέλειο γεύμα! Μανιτάρια φρικασέ – νηστίσιμα τόσο νόστιμα πού δεν έχουν να ζηλέψουν το κρέας…

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τέτοιους λουκουμάδες πού να τους βρεις!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Τι μυρωδάτο και καλομαγειρεμένο φαγητό! Σουπιές κρασάτες με κρεμμύδια

Συνταγές1 εβδομάδα ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές1 εβδομάδα ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Γρήγορη & εύκολη συνταγή – μήλα γεμιστά ψημένα στον φούρνο

Συνταγές57 λεπτά ago

Αυτή είναι η απόλυτη τηγανιά μανιταριών! Θα την φτιάχνω συνέχεια!

Συνταγές1 ώρα ago

Ελάτε να ετοιμάσουμε το πιο λαχταριστό αρνί τυλιχτό για το πασχαλινό σας τραπέζι

Συνταγές1 ώρα ago

Υπέροχοι κολοκυθοκεφτέδες φούρνου, πεντανόστιμοι και λαχταριστοί

Συνταγές3 ώρες ago

Ωραίο και δροσερό γιαουρτογλυκό

Συνταγές17 ώρες ago

Χωρίς καλιτσούνια Πάσχα δε νοείται !

Συνταγές19 ώρες ago

Τα πιο νόστιμα βουτηρένια τραγανά τυροπιτάκια κουρού που λιώνουν στο στόμα

Συνταγές21 ώρες ago

Πολύ ωραία αφράτα και νοστιμότατα τηγανοψωμάκια νηστίσιμα με ελιές! Τ

Συνταγές23 ώρες ago

Ωραιότατη σπιτική πραλίνα σοκολάτας

Συνταγές1 ημέρα ago

Αχ τι ωραίο δείχνει! Χταπόδι με μανιτάρια και πατάτες λεμονάτο στο φούρνο

Συνταγές1 ημέρα ago

Τσουρέκι μόνο με προζύμι, χωρίς μαγιά και γίνεται καλύτερο από κάθε άλλη φορά.

Συνταγές2 ημέρες ago

Ότι πρέπει για τις ημέρες νηστείας – λαχταριστά και πεντανόστιμα νηστίσιμα πιτάκια με λαχανικά και ελιές

Συνταγές2 ημέρες ago

Χαλβάς Αιτωλοακαρνανίας! Νηστίσιμος, παραδοσιακός και πολύ νόστιμος!

Συνταγές2 ημέρες ago

Εξαιρετικό ψωμάκι με προζύμι – Να το απολαύσετε καθώς το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει

Συνταγές2 ημέρες ago

Πολύ ωραία και πολύ καλή ιδέα για σταφιδόψωμο νηστίσιμο, χωρίς λάδι

Συνταγές2 ημέρες ago

Ωραιότατη μυρωδάτη και λαχταριστή κολοκυθόπιτα στο φούρνο

Συνταγές2 ημέρες ago

Όλες οι λεπτομέρειες και τα μυστικά στην καλύτερη συνταγή για τα περίφημα κρητικά λυχναράκια

Συνταγές2 ημέρες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές2 ημέρες ago

Η συνταγή αυτή είναι από τις ωραιότερες γιατί τα τσουρέκια μένουν μαλακά για πολλές μέρες

Συνταγές3 ημέρες ago

Εντυπωσιακή τούρτα Black Forest με αφράτο παντεσπάνι

Συνταγές3 ημέρες ago

Φτιάξτε πασχαλινά κουλουράκια που γίνονται μαλακά μέσα, εύκολα και θα τα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι

Συνταγές3 ημέρες ago

Μελιτζάνες στον φούρνο με πλούσια σάλτσα και τυρί

Συνταγές3 ημέρες ago

Μακράν η καλύτερη συνταγή για πίτα με χόρτα και τυρί

Συνταγές3 ημέρες ago

Φτιάξαμε και φέτος τα πασχαλινά γιαννιώτικα κουλουράκια αμμωνίας – αγαπημένη μυρωδιά του Πάσχα

Συνταγές3 ημέρες ago

Αφράτα και νόστιμα ελιοψωμάκια

Συνταγές3 ημέρες ago

Φέτος τα πασχαλινά αυγά τα βάφουμε εύκολα με φυσική βαφή

Συνταγές4 ημέρες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Συνταγές4 ημέρες ago

Ένα γρήγορο και εύκολο κέραμα – ορίστε μια δροσιστική λεμονάδα

Συνταγές4 ημέρες ago

Εύκολο ψωμί τοστ με μαγιά – είναι απίστευτα μαλακό, σαν βαμβάκι! Για σάντουιτς, τοστ, φρυγανιέρα δεν υπάρχει καλύτερο!

Συνταγές4 ημέρες ago

Αμερικανικές τηγανίτες εύκολες και αφράτες – Η πιο απλή συνταγή !

Συνταγές4 ημέρες ago

Αγαπημένα τυροπιτάκια για όλες τις ώρες ζεστά ζεστά, νόστιμα ιδανικά για πάρτι και σνακ

Exit mobile version