Συνταγές
ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΟΝΕΙΡΕΜΕΝΑ ΡΟΞΑΚΙΑ ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ
Η Συνταγή είναι από Reggina Filippou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικα:
2 ποτηρια αλευρι, 1 ποτηρι σιμιγδαλι ψιλο,3/4 του ποτηριου ηλιελαιο, μια κουταλια μαγια, μια κουταλια ζαχαρη ,2 κουταλιες κακαο, 1/2 ποτηρι καρυδια ψιλοτριμμενα, ξυσμα πορτοκαλιου, 2 κουταλακια κανελα, 1 κουταλακι γαριφαλο και χλιαρο νερο ,οσο παρει
Ζυμωνουμε ολα τα υλικα μαζι ,πρεπει να εχουμε μια μαλακη ζυμη
Για το σιροπι:
4 1/2 ποτηρια ζαχαρη, 4 1/2 ποτηρια νερο, ξυλο κανελας, χυμος μισου λεμονιου
Βραζουμε το σιροπι για 7 λεπτα
Δυο φυλλα σφολιατας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χωριζουμε την ζυμη σε τεσσερα κομματια και πλαθουμε μπαστουνια
Χωριζουμε καθε φυλλο σφολιατας στα δυο ,απο την μακρια πλευρα.
Σε καθε κομματι σφολιατας ,βαζουμε ενα μπαστουνι ζυμης και ρολαρουμε.
Κλεινουμε την ενωση με νερο. Κοβουμε σε φετες δυο εκατοστων,πλαταινουμε καθε φετα και βαζουμε σε ταψι με λαδοκολλα.
Ψηνουμε στους 180 μεχρι να ροδισουν
Μολις τα βγαλουμε απο τον φουρνο ,τα σιροπιαζουμε αμεσως με χλιαρο σιροπι. Τα αφηνουμε πεντε λεπτα ,τα αναποδογυριζουμε και τα αφηνουμε να πιουν το σιροπι τους
Σαν το σπιτικό δεν έχει!
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ..
Δοκίμασε αυτή τη συνταγή και θα μας θυμηθείς
Η Συνταγή είναι από Reggina Filippou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.