Συνταγές
Απόλαυση σε κάθε κουταλιά! Θαυμάσια τούρτα παγωτό τσιζκέικ
Η Συνταγή είναι από Αννα Κασσανδρεια – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
400 γραμμάρια μπισκότα κανέλας (ή digestive)
150 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
200 γραμμάρια τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
400 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, παγωμένη από το ψυγείο
400 γραμμάρια ζαχαρούχο γάλα (1 κουτί)
1 κουταλάκι γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 λάιμ (ξύσμα και χυμό)
Γλυκό κουταλιού βύσσινο για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Τρίβουμε τα μπισκότα στο μούλτι μέχρι να γίνουν σκόνη και τα “ζυμώνουμε” με τα χέρια μας, μέσα σε ένα μπολ μαζί με το βούτυρο πολύ καλά.
Στρώνουμε στον πάτο μιας φόρμας με αποσπώμενα τοιχώματα και διαμέτρου 30 εκατοστών, αντικολλητικό χαρτί. Επάνω εναποθέτουμε το μίγμα του μπισκότου με το βούτυρο και το απλώνουμε πολύ καλά με τα δάχτυλά μας να πάει παντού ελέγχοντας να έχει το ίδιο πάχος σε όλα τα σημεία. Αυτή είναι η βάση της τούρτας τσιζ κέικ.
Βάζουμε στην κατάψυξη τη φόρμα μέχρι να τελειώσουμε την υπόλοιπη διαδικασία.
Σε ένα μπολ τοποθετούμε το ζαχαρούχο γάλα, το ξύσμα από το λάιμ μαζί με τον χυμό του και τέλος το τυρί κρέμα το οποίο έχουμε ήδη αφήσει να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Με το σύρμα τα ανακατεύουμε πολύ καλά και με έντονο ρυθμό για να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Το αφήνουμε στην άκρη.
Χτυπάμε την παγωμένη από το ψυγείο κρέμα γάλακτος σε σαντιγί.
Τέλος, ρίχνουμε μέσα στο μπολ με τη σαντιγί το μίγμα του ζαχαρούχου με τα υπόλοιπα υλικά και αυτή τη φορά ανακατεύουμε πολύ απαλά με μια σπάτουλα μέχρι να ενωθεί η σαντιγί με το μίγμα του ζαχαρούχου. Το ανακάτεμα γίνεται απαλά για να μην ξεφουσκώσει η σαντιγί. Μόλις ομογενοποιηθεί η κρέμα, την ρίχνουμε πάνω στη βάση από μπισκότο και βούτυρο που έχουμε ήδη ετοιμάσει.
Τοποθετούμε την τούρτα παγωτό στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει καλά. Κατά προτίμηση όλο το βράδυ.
Όταν θέλουμε να τη σερβίρουμε την αφήνουμε για δέκα λεπτά εκτός κατάψυξης να μαλακώσει ελαφρώς. Αφαιρούμε το αποσπώμενο τοίχωμα της φόρμας και την κόβουμε με μεγάλο μαχαίρι τρίγωνα κομμάτια σαν της τούρτας.
Σερβίρουμε με μαρμελάδα βύσσινο με κομμάτια
Η Συνταγή είναι από Αννα Κασσανδρεια – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.