Γλυκα
Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί σε ένα και μόνο ντόνατς
Η συνταγή είναι από Rania Mantopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 ποτήρι χλιαρό γάλα, (προσοχή όχι καυτό!)
1 φακελάκι μαγιά
3 κτσ. βούτυρο λιωμένο, (χλιαρό προς κρύο)
1 κτγ. ζάχαρη
1 βανιλετα
Αλεύρι όσο χρειαστεί να γίνει ένα μαλακό και εύπλαστο ζυμαράκι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σκεπάζουμε και αφήνουμε περίπου 30′ σε ζεστό μέρος να φουσκώσει. Επειτα ανοίγουμε φύλλο με τον πλάστη και μια μία κούπα τα κόβουμε και την τρύπια στο κέντρο με καπάκι νερού.
Μπορείτε να τα κάνετε και χωρίς τρύπα και να τα γεμίσετε με μαρμελάδα ή Μερέντα.
Ό, τι σας αρέσει εσάς! Εγώ τα πέρασα από κανελοζάχαρη, όπως αρέσει στα παιδιά .
Μπορείτε να τα κάνετε χωρίς γάλα, νηστίσιμα ή αν έχετε δυσανεξία στη λακτόζη αντικαθιστώντας το γάλα με χλιαρό νεράκι.
Η συνταγή είναι από Rania Mantopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ρίξε μια ματιά για το πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Είναι πανεύκολοι και τους τρώνε όλοι! Λουκουμάδες κανείς;
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Γλυκα Απο Την Τζενη”
ΥΛΙΚΑ:
1 φακελάκι ξερή μαγιά, 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 50 γρ. κορν φλάουρ, μια πρέζα αλάτι, 1 κτσ. μέλι, 280 γρ. νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε το χλιαρό νερό σε μπολ μαζί με την μαγιά και τα ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το μέλι -αλάτι. Τέλος σιγά- σιγά αλεύρι-κορν φλάουρ, ανακατεύουμε να γίνει ένας ωραίος χυλός.
Τον σκεπάζουμε για 1 ώρα. Στην συνέχεια βάζουμε 1 κιλό σπορέλαιο σε κατσαρόλα μέτρια και αφήνουμε να ζεσταθεί πολύ καλά το λάδι, και με την μέθοδο ποτήρι- νερό το κουτάλι μέσα και παίρνοντας με το χέρι μίγμα παίρνουμε το υγρό κουτάλι παίρνουμε μίγμα και ρίχνουμε στο καυτό λαδί.
Θα πρέπει ανά 6 λουκουμάδες να τηγανίζονται να μην πέφτει η στάθμη του λαδιού.
Αφού τηγανιστούν όλοι τους μεταφέρουμε σε απορροφητικό χαρτί. Και στην συνέχεια τα βάζουμε στην πιατέλα και ρίχνουμε μέλι -κανέλα.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Γλυκα Απο Την Τζενη”