Συνταγές
Εντυπωσιακή τούρτα με λαχταριστά ντόνατς
Η Συνταγή είναι από Maria Anestaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για τα ντόνατς:
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις στο οποίο ανακατεύουμε μισό κ.γ.αλατι
200 γρ.γαλα χλιαρό στο οποίο ανακατεύουμε 2 κ.σ.ζαχαρη και ένα φακελάκι μαγιά
Εκτέλεση:
Βάζουμε στο μίγμα με την μαγιά 40 γρ. βούτυρο , 40 γρ. καλαμποκελαιο , ένα αυγό και ένα ασπράδι και ανακατεύουμε
στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι λίγο λίγο και ζυμωνουμε.
Αφήνουμε την ζύμη για μια ώρα σκεπασμένη με μια πετσέτα να φουσκώσει.
Όταν περάσει η ώρα την ζυμωνουμε ελαφρώς και την ανοίγουμε σε φύλλο ενός εκατοστού περίπου πάχος.
Κόβουμε με στρογγυλό κουπατ ή με ένα ποτήρι ( το μέγεθος είναι επιλογή του καθενός)κομμάτια ζύμης τα βάζουμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε για μισή ώρα.
Στην συνέχεια τα αλοιφουμε με τον κρόκο στον οποίο ανακατεψαμε και ένα κ.σ. γάλα.
Τα ψήνουμε σε προθερμανενο φούρνο στον αέρα στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδησουν ελαφρώς.
Κάνουμε την κρέμα:
Χτυπάμε στο μίξερ 420 γρ. Κρέμα γάλακτος με 2/3 του ποτηριού ζάχαρη άχνη.
Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε 300 γρ. Μερέντα και την χτυπάμε με μισό ποτήρι γάλα.
Βάζουμε την Μερέντα στην χτυπημένη σαντιγί μας και ανακατεύουμε στην χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Παίρνουμε ένα τσερκι Νο 26, τυλίγουμε εξωτερικά με μεμβράνη και το βάζουμε στη μέση. Βάζουμε μια στρώση ντόνατς, τα οποία ανοίξαμε στην μέση όχι μέχρι τέρμα και γεμίσαμε με μαρμελάδα φρούτα του δάσους,μια στρώση κρέμα με κορνε και επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν τα ντόνατς. Η τελευταία στρώση θα είναι με κρέμα.
Κάνουμε και μία γκαναζ:
Σε ένα μπολακι βάζουμε 80 γρ. κουβερτουρα και ένα κ.γ. βούτυρο, ζεσταίνουμε 80 γρ. Κρέμα γάλακτος μέχρι να αρχίσει να βράζει, την ρίχνουμε στο μπολ με την κουβερτουρα, ανακατεύουμε καλά και την ρίχνουμε πάνω στην τούρτα μας.
Στολίζουμε με ντόνατς και κομμάτια μπουενο.
Αφήνουμε την τούρτα μας στο ψυγείο για τουλάχιστον μία μέρα.
Όταν είναι να σερβίρουμε, βγάζουμε το ποτήρι.
Η Συνταγή είναι από Maria Anestaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.