Συνταγές
Πόσο αφράτα και λαχταριστά ντόνατς φούρνου γεμιστά με μερέντα!
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά για 12 ντονατς
1 φλ γάλα χλιαρό – ένα φλιτζάνι 180 μλ
1 κύβο μαγιά νωπή
3 κ σ ζάχαρη άχνη
2 αυγά
50 γρ βούτυρο λιωμμένο
600-650 γρ αλεύρι γ.ο.χ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ βάζουμε το χλιαρό γάλα με την ζάχαρη την μαγια και ανακατέυουμε καλά προσθέτουμε το λιωμμένο βούτυρο τα αυγά και ανακατέυουμε να ομογενοποιηθούν αρχίζω να προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε ένα εύπλαστο ζυμαράκι.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε να ξεκουραστεί και να φουσκώσει μιάμιση ώρα. Μετά ζυμώνουμε ξανά και χωρίζω σε 12 κομμάτια.
Τα ανοίγουμε λίγο με τον πλαστη βάζουμε μέσα από 1κ.γ μερεντα τα κλείνουμε καλά κάνοντας τα μπαλακια και τα βάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα με το κλείσιμο από κάτω. Αφηνουμε 10 λεπτά
ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς 25-30 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο σας μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα !
Όταν τα βγάλουμε από τον φούρνο τα περνάμε με λίγο λιωμμένο βούτυρο και μόλις κρυωσουν πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη
* πως αν βάλουμε τις κουταλιές με τη μερέντα στην κατάψυξη για λίγο και παγώσει μπαίνει πιο εύκολα μέσα και γίνεται μπαλάκι χωρίς να τρέχει στο ταψί.
** Φτιάχνουμε τα μισά έτσι και τα άλλα μισά με μαρμελάδα
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.