Συνταγές
Υπέροχο, νοστιμότατο φαγητό – σκέτο γλύκισμα μπουτάκι αρνίσιο με πολύχρωμες πιπεριές και ρύζι
Η συνταγή είναι από Βουλα Πολυζου– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λίγο λάδι στην χύτρα και τσιγαρίζω το κρέας, ρίχνω αλάτι, πιπέρι, λίγο ντομάτα, νερό ζεστό και βράζω για 20 λεπτά.
Έχω κόψει τίς πιπεριές σε κυβάκια τις ρίχνω στο ταψί βάζω το κρέας και το ζουμάκι.
Ανάβω το φούρνο στους 230 βαθμούς στις αντιστάσεις και βάζω μέσα το ταψί.
Μόλις πάρει βράσει ρίχνω το ρύζι και σκεπάζω με λαδόκολλα.
Ψήνω μέχρι να μείνει με το λαδάκι του γύρω στα 20 λεπτά.
Η συνταγή είναι από Βουλα Πολυζου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για ένα εύκολο και άκρως απίθανο γλυκάκι στιγμής
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Gogo Samiou-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά
1 κουβερτούρα 125 γρ. μαύρη
1 κούπα γεμάτη φρέσκο γάλα
3 κουταλιές κορν-φλάουρ
3 κουταλιές σούπας ζάχαρη
2 κουταλιές σούπας βούτυρο
Εκτέλεση
Ολα τα υλικά μαζί σε ένα μικρό κατσαρολάκι.
Μόλις πάρει βράση το γάλα με την σοκολάτα ρίχνουμε το κορν-φλάουρ διαλυμένο με λίγο ακόμα γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Βάζουμε σε μπολάκια και διακοσμούμε με μια σαντιγύ έτοιμη και γλυκό του κουταλιού φράουλα .
Τέλος το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει για να σφίξει και έτοιμο το γλυκάκι μας. Η γεύση του βγήκε σαν την σοκολάτα του προφιτερόλ.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Gogo Samiou-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”