Connect with us

Συνταγές

Μουσακάς αλλιώς.. Μια υπέροχη παραλλαγή του μουσακά με λαζάνια που αξίζει να δοκιμάσετε

Published

on

97740246 1915668351897440 1711050709425717248 o

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Η Συνταγή είναι από κ. Tzela Antonopoulou‎ – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Υλικά
(για ένα μεγάλο ταψι του φούρνου)

Για τον κιμα
2 κιλα κιμά ελιά
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο
5-6 κλωνάρια μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/4 φλ λάδι
1 ξύλο κανέλα
1/2 ποτηράκι( του κρασιού) κρασί
2 1/2 κουτάκια ντοματοχυμο
2 κ.σ πελτέ
Αλάτι πιπέρι

Για τη μπεσαμέλ
2 1/2 λίτρα γάλα καυτο
250 γρ αλεύρι
200 γρ βούτυρο
2 αβγά και 2 κροκους( θερμοκρασία δωματίου)
2 κούπες γεμάτες καφαλογραβιερα
1 κούπα γκούντα
Αλάτι πιπέρι με προσοχή

8 μελιτζάνες φλασκες
11/2 πακέτο λαζάνια

Εκτελεση
Πλένουμε και κόβουμε φέτες τις μελιτζάνες μου κατά μήκος.
Τις βάζουμε σε ταψάκι που, έχω στρώσει λαδόκολλα , τη μια δίπλα στην άλλη.

Ραντίζουμε με λαδάκι και λίγο αλάτι και ψήνουμε στο αεροθερμο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδισουν.
Τις κρατάμε στην άκρη.

Αντίστοιχα αν θέλει κάποιος τις τηγανίζει.
Ετοιμάζουμε τον κιμά.

Σε βαθιά κατσαρολίτσα καβουρδιζουμε τον κιμά μεχρι να σωθούν τα υγρά του.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την κανέλα , τον μαϊντανό , αλατοπιπερωνουμε και τον γυρίζουμε μέχρι μάραθουν τα αρωματικά μου.

Σβήνουμε με κρασί , αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε το χυμό ντομάτας.

Προσθέτουμε λίγο νεράκι και το λάδι.
Βράζουμε μεχρι να πήξει ελαφρώς η σαλτσουλα.

( Θέλουμε να έχει αρκετή σαλτσουλα ο κιμάς μου γιά να ψηθούν και τα λαζάνια).

Φτιάχνουμε τη μπεσαμέλ.
Καβουρδιζουμε το αλεύρι στο βουτυρακι και προσθέτουμε λίγο λίγο το καυτό γάλα μέχρι να πάρουμε μια ωραία κρέμα.

Αλατοπιπερωνουμε ελαφρώς και αποσυρουμε από τη φωτιά .
Προσθέτουμε τα αβγά ελαφρώς χτυπημένα ανακατεύουμε και τέλος το τυρί.

Συναρμολογουμε.
Ρίχνουμε λίγο λαδάκι στο ταψί και σαλτσουλα από τον κιμά μου προσέχοντας να μην πάρουμε κιμά .

Κάνουμε μια στρώση με λαζάνια , μια στρώση με μελιτζάνες μια στρώση κιμά .

Πασπαλιζουμε με λίγο τυράκι και επαναλαμβάνουμε.
Τέλος απλώνουμε τη μπεσαμελ.

Πασπαλιζουμε με τυράκι λίγη φρυγανιά τριμμένη και τσιμπιες από βουτυρακι.
Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 190 βαθμούς αντιστάσεις μέχρι να ροδισει.

Η Συνταγή είναι από κ. Tzela Antonopoulou‎ “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ονειρεμένο τσιζκέικ λεμόνι – μια εύκολη συνταγή για σίγουρη επιτυχία

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Αυτή είναι η συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να την δοκιμάσεις – σαραγλί το ιδανικό κέρασμα!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Τέλειο γεύμα! Μανιτάρια φρικασέ – νηστίσιμα τόσο νόστιμα πού δεν έχουν να ζηλέψουν το κρέας…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τέτοιους λουκουμάδες πού να τους βρεις!

Συνταγές1 εβδομάδα ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Τι μυρωδάτο και καλομαγειρεμένο φαγητό! Σουπιές κρασάτες με κρεμμύδια

Συνταγές1 εβδομάδα ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Γρήγορη & εύκολη συνταγή – μήλα γεμιστά ψημένα στον φούρνο

Συνταγές1 εβδομάδα ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές2 ώρες ago

Πολύ ωραία αφράτα και νοστιμότατα τηγανοψωμάκια νηστίσιμα με ελιές! Τ

Συνταγές4 ώρες ago

Ωραιότατη σπιτική πραλίνα σοκολάτας

Συνταγές6 ώρες ago

Αχ τι ωραίο δείχνει! Χταπόδι με μανιτάρια και πατάτες λεμονάτο στο φούρνο

Συνταγές8 ώρες ago

Τσουρέκι μόνο με προζύμι, χωρίς μαγιά και γίνεται καλύτερο από κάθε άλλη φορά.

Συνταγές22 ώρες ago

Ότι πρέπει για τις ημέρες νηστείας – λαχταριστά και πεντανόστιμα νηστίσιμα πιτάκια με λαχανικά και ελιές

Συνταγές23 ώρες ago

Χαλβάς Αιτωλοακαρνανίας! Νηστίσιμος, παραδοσιακός και πολύ νόστιμος!

Συνταγές24 ώρες ago

Εξαιρετικό ψωμάκι με προζύμι – Να το απολαύσετε καθώς το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει

Συνταγές1 ημέρα ago

Πολύ ωραία και πολύ καλή ιδέα για σταφιδόψωμο νηστίσιμο, χωρίς λάδι

Συνταγές1 ημέρα ago

Ωραιότατη μυρωδάτη και λαχταριστή κολοκυθόπιτα στο φούρνο

Συνταγές1 ημέρα ago

Όλες οι λεπτομέρειες και τα μυστικά στην καλύτερη συνταγή για τα περίφημα κρητικά λυχναράκια

Συνταγές1 ημέρα ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές1 ημέρα ago

Η συνταγή αυτή είναι από τις ωραιότερες γιατί τα τσουρέκια μένουν μαλακά για πολλές μέρες

Συνταγές2 ημέρες ago

Εντυπωσιακή τούρτα Black Forest με αφράτο παντεσπάνι

Συνταγές2 ημέρες ago

Φτιάξτε πασχαλινά κουλουράκια που γίνονται μαλακά μέσα, εύκολα και θα τα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι

Συνταγές2 ημέρες ago

Μελιτζάνες στον φούρνο με πλούσια σάλτσα και τυρί

Συνταγές2 ημέρες ago

Μακράν η καλύτερη συνταγή για πίτα με χόρτα και τυρί

Συνταγές2 ημέρες ago

Φτιάξαμε και φέτος τα πασχαλινά γιαννιώτικα κουλουράκια αμμωνίας – αγαπημένη μυρωδιά του Πάσχα

Συνταγές2 ημέρες ago

Αφράτα και νόστιμα ελιοψωμάκια

Συνταγές2 ημέρες ago

Φέτος τα πασχαλινά αυγά τα βάφουμε εύκολα με φυσική βαφή

Συνταγές3 ημέρες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Συνταγές3 ημέρες ago

Ένα γρήγορο και εύκολο κέραμα – ορίστε μια δροσιστική λεμονάδα

Συνταγές3 ημέρες ago

Εύκολο ψωμί τοστ με μαγιά – είναι απίστευτα μαλακό, σαν βαμβάκι! Για σάντουιτς, τοστ, φρυγανιέρα δεν υπάρχει καλύτερο!

Συνταγές3 ημέρες ago

Αμερικανικές τηγανίτες εύκολες και αφράτες – Η πιο απλή συνταγή !

Συνταγές3 ημέρες ago

Αγαπημένα τυροπιτάκια για όλες τις ώρες ζεστά ζεστά, νόστιμα ιδανικά για πάρτι και σνακ

Συνταγές3 ημέρες ago

Φτιάξτε γαρίδες σαγανάκι με μουστάρδα και θα μας θυμηθείς

Συνταγές4 ημέρες ago

Δοκιμάστε αυτή την εύκολη συνταγή για τα πιο νόστιμα κουλούρια του Πάσχα

Συνταγές4 ημέρες ago

Υπέροχοι γίγαντες φούρνου μαγειρεμένοι με πολύ μεράκι

Συνταγές4 ημέρες ago

Αρωματικοί ρεβυθοκεφτέδες – οι πιο λαχταριστοί που έχετε δοκιμάσει!

Συνταγές4 ημέρες ago

Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα τα πιο μαλακά και αφράτα μουστοκούλουρα με πετιμέζι

Συνταγές4 ημέρες ago

Μόνο αυτή φτιάχνουμε! Νόστιμο και τραγανό το ζυμάρι, όπως μας αρέσει!!

Exit mobile version