Συνταγές
Ακούς το κρατς! Συναρπαστικά sticks με μοτσαρέλα
Η Συνταγή είναι από “Alex Foukas”.
Υλικά:
500 ml ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
120 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
3 μεσαία αυγά
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. πάπρικα, γλυκιά
160 γρ. φρυγανιά τριμμένη
400-500 γρ. μοτσαρέλα, σε δύο τετράγωνα κομμάτια
Αλάτι, ψιλό
Πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση:
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε μέσα το ηλιέλαιο και το αφήνουμε να ζεσταθεί πολύ καλά
Παίρνουμε μπροστά μας 3 μπολ, στο πρώτο βάζουμε το αλεύρι, στο δεύτερο τα αυγά με το ελαιόλαδο και την πάπρικα και στο τρίτο την φρυγανιά
Αλατοπιπερώνουμε τα 3 μπολ μας και ανακατεύουμε καλά
Κόβουμε την μοτσαρέλα σε ορθογώνια κομμάτια, τα περνάμε ένα-ένα πρώτα από το αλεύρι, μετά από τα αυγά και ύστερα από την φρυγανιά
Διπλό-πανάρουμε το κάθε κομμάτι περνόβντας το ξανά από το αυγό και την φρυγανιά
Ρίχνουμε τα stick μέσα στο ηλιέλαιο και τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο χρυσαφένιο χρώμα εξωτερικά
Αφαιρούμε σε ένα πιάτο και σερβίρουμε όσο είναι ζεστά
Tips:
• Άμα θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε ξύσμα από εσπεριδοειδή στην φρυγανιά μας
• Για να κολλήσει περισσότερο αλεύρι πάνω στην μοτσαρέλα μπορούμε να την βρέξουμε ελαφρώς
• Φροντίζουμε να πανάρουμε πολύ καλά τα sticks για να μην σπάσουν στο τηγάνισμα
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ! Καλή επιτυχία αν δοκιμάσετε να τα φτιαξετε!! Σίγουρα θα κολλήσετε με τα sticks μοτσαρέλα
Η Συνταγή είναι από “Alex Foukas”.