Συνταγές
Άκρως μαμαδίστικο φαγακι – μοσχαράκι γιουβέτσι με φρέσκιες ντομάτες στο τρίφτη!
Η Συνταγή είναι από Χαρούλα Μυργιωτη Καραμερη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
βάζουμε να βράσει το μοσχαράκι κομμένο σε μερίδες στη κατσαρόλα με νερό μέχρι τη μέση, και το ξαφριζουμε μέχρι να μείνει καθαρός ο ζωμός. Στη συνέχεια ρίχνουμε 2 ντομάτες τριμμενες στο τρίφτη, μισή κούπα τσαγιού χυμό ντομάτας, 5-6 κόκκους πιπέρι, αλάτι, 1 ξυλάκι κανέλλα, 2 δαφνοφυλλα και αφήνουμε για μία ώρα να βράσει
μέχρι να μαλακώσει έπειτα προσθέτουμε αν χρειάζεται νερό, 1 φλιτζάνι του ελληνικού καφέ λάδι, και 1κουπα τσαγιού κριθαράκι μέτριο και αφήνουμε να βράσει μαζί με το κριθαράκι άλλα 20 λεπτά ακόμα! Σερβίρουμε με κεφαλοτυρι και τριμμένο πιπέρι προαιρετικά!
Η Συνταγή είναι από Χαρούλα Μυργιωτη Καραμερη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για κλασικό μαμαδίστικο φαγάκι γεμάτο νοστιμιά
Η Συνταγή είναι από κ. Litsa Kokkoni– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Κιμάς μοσχαρίσιος
Κρεμμύδι ξερό
Σκόρδο
Ντομάτες τριμμενες στο τρίφτη
Καρότο τριμμένο
Τοματοπελτές
Πουμαρο
Κανελα
Γαρύφαλλο
Μπαχαρι
Φύλλα δάφνης
Λίγη καυτερή πιπεριτσα
Αλάτι και πιπέρι
Ελαιόλαδο
Μακαρόνια νούμερο 6
Μυζήθρα τριμμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σωταρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με το ελαιόλαδο και τα μπαχαρικά να μαραθεί, ρίχνουμε τον κιμά και ανακατεύουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα, προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο, το καρότο τον πελτε, ανακατεύουμε για ένα λεπτό να ψηθεί
Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και το αφήνουμε να σιγοβράσει σε σιγανή φωτιά να πιούν οι ντομάτες τα υγρά τους και να γλυκάνουν .
Ρίχνουμε νερό τόσο όσο χρειαστεί για να βράσει το φαγητό και να μείνει με τη σαλτσουλα του.
Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό όσα λεπτά λέει η συσκευασία, τα σουρώνουμε τους ρίχνουμε μυζήθρα και σερβίρουμε με τον κιμά.
Η Συνταγή είναι από κ. Litsa Kokkoni– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.