Συνταγές
Μια εξαιρετική γευστική πρόταση για πιπεράκια μικρά και πικάντικα
Πολύ απλά σωταρισμένα σε αγνό παρθένο ελαιόλαδο!
Η Συνταγή είναι από Despina Kotsi– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Προσωπικά τα καθάρισα από όλα τα εσωτερικά σποράκια και τα μαγείρεψα έτσι, για να μας είναι πιο εύκολο να τα καταναλώσουμε! Αυτή η διαδικασία όμως δεν είναι υποχρεωτική!
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό πιπεράκια μικρά
Λίγο αγνό παρθένο ελαιόλαδο
Ανθό αλατιού
Μηλόξυδο και εξτρά ελαιόλαδο για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Πλένουμε πολύ καλά τα πιπεράκια και αν θέλουμε τα καθαρίζουμε από τα σποράκια τους (βλ. Φώτο 2). Τα στεγνώνουμε πολύ καλά με μια βαμβακερή πετσετούλα, ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε αντικολλητικό σκεύος (ίσα να σκεπάζει τον πάτο του)
τα σωτάρουμε ελαφρά σε σιγανή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν και να αποκτήσουν ένα ελαφρύ χρωματάκι! Προσοχή, δεν τα βάζουμε όλα μαζί αλλά σε δόσεις για να μη μας βράσουν αντί να σωταριστούν! Στο σερβίρισμα
αναμειγνύουμε με λίγο μηλόξυδο, ελαιόλαδο και ανθό αλατιού για πιο πλούσια γεύση! Παρακαλώ, ορίστε!
Τώρα μπορείς και εσύ! Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Γιατί απλά στο σπίτι μπορείς να μαγειρέψεις τα πάντα!
Η Συνταγή είναι από Despina Kotsi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.