Συνταγές
Την φτιάχνουμε πολύ συχνά στην Ήπειρο – η τέλεια μακαρονόπιτα
Η Συνταγή είναι από Rania Mantopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Φύλλο:
250γρ χλιαρό νερό
Λίγο λάδι
Λίγο ξύδι ( τραγανό φύλλο)
Περίπου 500 γρ αλεύρι χωρίζω σε 4 μπάλες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Φτιάχνουμε το ζυμαράκι μας.
Το σκεπάζουμε με μία καθαρή πετσέτα και το αφήνουμε να ξεκουραστεί. Ταυτόχρονα βράζουμε τα μακαρόνια ( χοντρά για παστίτσιο, 1πακετο) 10′ .
Τα σουρώνουμε και τα ξαναβάζουμε κατσαρόλα προσθέτουμε 2 κουταλιές βούτυρο, τρίβουμε φέτα ( εγώ βάζω μπόλικη). Σε ένα μπολ χτυπάμε 4 αυγά, και 1 κούπα γάλα και τα προσθέτουμε κ αυτά. Λίγο πιπέρι.
Βάζουμε στο ταψί φούρνου λαδόκολλα, απλώνουμε το πρώτο φύλλο, ραντίζουμε με λαδακι και απλώνουμε κ το επόμενο φύλλο
ραντίζουμε ξανά με λάδι βάζουμε όλη τη γέμιση βάζουμε άλλα 2 φύλλα λαδώνοντάς τα ανάμεσα χαράζουμε ελαφρώς τα κομμάτια ραντίζουμε πάλι με λαδακι κ λίγο νεράκι. Ψήνουμε σε προθέρμασμενο φούρνο στους 180.
Η Συνταγή είναι από Rania Mantopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Είναι από τα φαγητά που χαίρεσαι να τα φτιάχνεις και να τα απολαμβάνεις με παρέα ή και μόνος σου.
Μία μανταρινόπιτα που θα αρέσει σε όλους
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Metaxia Kokkinou-SYNTAGES ME AGAPI”
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για ένα μικρό ταψακι νούμερο 28 χρειαστηκα 3 αυγά, μισή κούπα σπορελαιο, μισή κούπα στραγγιστο γιαούρτι, 3 μανταρίνια την ψίχα, τις φλούδες από τα δύο μανταρίνια τίς βράζω πρώτα για 5′ ύστερα πετάω το νερό , και τίς πολτοποιησα στο μούλτι.
Μαζί με όλα τα υλικά, καθώς και μισή κούπα ζάχαρη άχνη, και 1 καψουλακι βανίλια. Μέσα στο ίδιο το μουλτι πρόσθετουμε και το αλεύρι στο τέλος 320 γρμ αλεύρι φαρίνα πού φουσκώνει μόνο του.
Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψακι που πρώτα στρώσαμε αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε για 1 ώρα στους 170-180 αντιστάσεις. Όταν ψηθεί και κρυώσει βάζουμε λίγο άχνη ζάχαρη από πάνω ή και όποιος θέλει λίγο γκλασο σοκολάτα
Λιώνουμε δηλαδή μια κουβερτουρα σοκολάτα σε μπαιν μαρυ, και 2 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Metaxia Kokkinou-SYNTAGES ME AGAPI”