Συνταγές
Η κουζίνα μοσχοβόλησε με κόκορα κοκκινιστό και ρύζι – έγινε πεντανόστιμο!
Η Συνταγή είναι από Fotini Bahatouri – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καψαλιζουμε τον κοκορα που είναι ολόκληρος και αφού τον πλενουμε πολύ καλά
Τον κόβουμε τον χωριάτικο κόκορα σε 8 κομμάτια και τα σοτάρουμε σε μεγάλη κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα
Αφαιρούμε τα κομμάτια του κόκορα και τα κρατάμε ζεστά
Κατόπιν στην ίδια κατσαρόλα σοτάρουμε τα 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα και 1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη και ανακατεύουμε καλά
Προσθέτουμε τον κοκορα με τα ζουμιά του και σβήνουμε με 1 ποτήρι κρασί λευκό και αφού εξατμιστεί το αλκοολ ριχνουμε 1 κγ πελτέ και 3 ντομάτες φρέσκιες τριμμένες στον τρίφτη και ανακατεύουμε καλά
Προσθέτουμε 5 κόκκους μπαχάρι , 2 δαφνοφυλλα, μπόλικο πιπερι , λίγο βασιλικό και λιγο δυόσμο
Αφήνουμε να σιγοβρασει περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά, στο τέλος προσθέτουμε το αλάτι
Η Συνταγή είναι από Fotini Bahatouri – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Παρακάτω θα βρεις εύκολες συνταγές μαγειρικής δοκιμασμένες με σίγουρη επιτυχία.
Έλα να δεις πως να φτιάξεις πάπρικα-αλοιφή που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν ντιπ ή στα κοκκινιστά
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Fikiori Dimitra -ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”
ΥΛΙΚΑ
2,5 κιλά πιπεριές Φλωρίνης(χοντρές, με σάρκα)
5 κ.σ ελαιόλαδο
2 κ.σ ντομάτα σαλτσα(από αυτές που κάνουμε αυτήν την εποχή στα βάζα)
Αλάτι
Καυτερες πιπεριτσες έβαλα 3 και είναι λιιιιιγο για μένα… (όσο θέλει και αντέχει ο καθένας)
Επαναλαμβάνω εγώ έκανα λίγο αυτή τη φορά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψήνουμε τις πιπεριες(καλό είναι να τις έχουμε καθαρίσει πρώτα από κουκούτσια,για να μην κουραστούμε μετά)
Χτυπάμε στο μουλτι λίγο, το πατάμε ουσιαστικά 3 φορές. Ρίχνουμε στη κατσαρόλα τις λιωμενες πιπεριές και όλα τα υλικά, παίρνει μια βράση κ χαμηλώνουμε στο 2
Κοιτάμε και ανακατεύουμε κάθε ένα τέταρτο, σε 45 λεπτα είναι έτοιμο. Γεμίζουμε αποστειρωμενα βάζα..τα γυρίζουμε και το πρωί της επόμενης μέρας είναι έτοιμα
Το βάζετε σε κοκκινιστα ή σαν ντιπ συνοδευτικό, ή ακόμα καλύτερα σε ψημένο ψωμί με τριμμένη φετα
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Fikiori Dimitra -ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”