Συνταγές
Φτιάξτε τα πιο νόστιμα κουλουράκια πεταλάκια νηστίσιμα
Η Εκτέλεση είναι από Aleka Gioti – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
650-700 γρ. αλεύρι γοχ.
200 γρ. ζάχαρη άχνη
200 γρ. χυμό πορτοκάλι
180 γρ. ηλιέλαιο
20 γρ. μπέικιν πάουντερ
1 κτγ. μαγειρική σόδα
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
4-5 σταγόνες υγρή βανίλια ή 2 βανιλίνες
Για την επικάλυψη
Λιωμένη κουβερτούρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ηλιέλαιο, την ζάχαρη άχνη, τις βανιλίνες, το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε το μείγμα για 2 λεπτά με το σύρμα.
Προσθέτουμε το μπέικεν, ρίχνουμε την μαγειρική σόδα μέσα στον χυμό πορτοκάλι και μόλις αφρίσει το ρίχνουμε μέσα στο μείγμα.
Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη.
Δεν την αφήνουμε καθόλου για ξεκούραση απλώς την σκεπάζουμε με μια μεμβράνη για να μην ξεραθεί.
Μετράμε 20 γρ. το κάθε κομμάτι και το πλάθουμε σε σχήμα πεταλάκι το κάθε κομμάτι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 15-20 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Λιώνουμε κουβερτούρα και τα βουτάμε στην άκρη από το κάθε πεταλάκι.
Τα αφήνουμε να σταθεροποιηθεί η κουβερτούρα πάνω σε μια λαδόκολλα και τα πιο νόστιμα πεταλάκια νηστίσιμα κουλουράκια πορτοκαλιού είναι έτοιμα να τα απολαύσετε!!
Συνταγή του Κωνσταντίνου Παπαδάκη .
Η Εκτέλεση είναι από Aleka Gioti – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Χωρίς όρια, πειραματίσου με διάφορα υλικά και κάνε τους δικούς σου συνδυασμούς που σου αρέσουν!
Τώρα είναι η ευκαιρία! Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή ΕΔΩ!