Συνταγές
Για τα πιο τραγανά και αρωματικά κουλουράκια λαδιού για κάθε στιγμή της ημέρας
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.
Υλικά για 1 λαμαρίνα φούρνου:
280 γρ αλεύρι γοχ
120 γρ ελαιόλαδο
50 γρ ζάχαρη καρύδας
70 γρ χυμός πορτοκάλι, η fanda zero, η Seven up zero
20 γρ ξίδι η κονιάκ (το ξύδι τα κάνει τραγανά)
1 κ.γ κανέλα Κεϋλάνης
1/2 κ.γ γαρίφαλλο
1 κ.γ μπέικιν
1/2 κ.γ μαγειρική σόδα
σουσάμι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170’C βαθμούς στο αέρα.
Ανακατατεύουμε το λάδι με τη ζάχαρη καρύδας, προσθέτουμε το ξίδι και τα προσθέτουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε το χυμό με τη μαγειρική σόδα και το προσθέτουμε στο μείγμα.
Προσθέτουμε το μπέικιν, την κανέλα και το γαρίφαλο.Τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι.
Ανακατεύουμε καλά με το χέρι για να δέσει η ζύμη. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε λαμαρίνα του φούρνου.
Βάζουμε το σουσάμι σε ένα μπολάκι.
Πλάθουμε τα κουλουράκια και κάθε ένα το κυλάμε στο σουσάμι απαλά.
Τα κουλουράκια να είναι 25-30 γρ. (περίπου).
Τοποθετούμε το κουλουράκι στο ταψί
Ψήνουμε για 25′-27′ λεπτά.
Μυστικά:
Η συνταγή είναι νηστίσιμη, αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε μικρές σταφιδουλες στη ζύμη.
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.
Περιηγηθείτε σε νόστιμες και δημιουργικές συνταγές.
Φτιάξτε πεντανόστιμα πιάτα, με γρήγορη εκτέλεση.
Γιατί η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ..