Συνταγές
ΚΟΚΟΡΑΣ ΚΡΑΣΑΤΟΣ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ – ΕΝΑ ΦΑΓΗΤΟ ΜΟΥΡΛΙΑ
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικα
1 Κοκορικος αλανιάρης
500 γρ μανιτάρια μικρά άσπρα
20 μικρά κρεμμυδάκια
2 φρέσκες ντομάτες στον τρίφτη
2 κουταλιές σούπας πελτέ
1 κουτάλια σούπας καστανή ζάχαρη
1 σκελίδα σκόρδο
1/2 κούπα ελαιόλαδο
1 κουτάλια σούπας βούτυρο
Θυμάρι φρεσκοκομμενο
Αλάτι κ πιπέρι
Για την μαριναδα
1 μπουκάλι κόκκινο κρασί
2 φύλλα δάφνης
1/2 κουταλιά πιπέρια ολόκληρα
2 σκελίδες σκόρδο σε ροδέλες
1 κρεμμύδι σε λεπτές φετουλες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάστε την μαριναδα αναμιγνυοντας ολα τα υλικά μέσα!!
Κόβετε τον κόκορα σε μερίδες και τον βάζετε μέσα, σκεπάζετε το σκεύος και αφήνετε στο ψυγείο 2 ωρες το λιγότερο!! Εγω αφήνω ολο το βράδυ
Ρίχνετε το λάδι στην κατσαρόλα!!Αλατοπιπερωνετε τον κόκορα και τον βάζετε στην κατσαρόλα!!Αν δεν χωράει λίγα λίγα τα κομμάτια
Τον τσιγαρίζετε απ όλες τις πλευρές του και τον σβήνετε με την μαριναδα του
Αφού πάρει μια δυνατή βράση το φαγητό ρίχνετε την ντομάτα κ την σάλτσα
το αλάτι πιπέρι και λίγο θυμαρακι !!Νεράκι τόσο όσο να σκεπάζει το φαγητό
Σκεπάζετε κ αφήστε το φαγητό να γίνει
Σε ένα τηγάνι ρίχνετε λίγο λάδι με λίγο σκόρδο και τσιγαρίστε τα μανιτάρια ρίξτε λίγο αλάτι και λίγο θυμάρι
Μόλις πάρουν καλό χρώμα κ μαραθούν βάλτε σε ένα πιάτο και αφήστε στην άκρη
Ρίξτε στο τηγάνι την μια κουτάλια βούτυρο τσιγαρίστε τα κρεμμυδάκια και μόλις πάρουν χρώμα ωραίο ξανθό ρίξτε την μια κουτάλια καστανή ζάχαρη
ανακατέψτε κουνήστε το τηγάνι να πάει παντού η ζάχαρη και σβήστε
Όταν το φαγητό θα είναι έτοιμο ρίξτε μέσα τα μανιτάρια και τα κρεμμυδάκια
Αφήστε να βράσουν όλα μαζί για 20 λεπτά ακόμα κ να δέσει η σάλτσα του
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.