Συνταγές
Κλασσική “Ελληνίδα μάνα” – Συνταγή για κέικ με βανίλια και κακάο
Η Συνταγή είναι από Rania Mantopoulou– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
3 αυγά
1 κούπα ζάχαρη (αφήνω ένα δάχτυλο κενό)
125 γρ.βιυτυρο ( έβαλα μαργαρίνη)
1 βανίλια
ξύσμα λεμονιού
1 κούπα γάλα
2 κούπες αλεύρι φαρίνα . Μπορείτε και η.ο.χ απλά προσθέτετε κ μπέικιν ( κ λίγο παραπάνω θα το δείτε με το μάτι) αυτό το μάτι πια
Εκτέλεση
Όλα τα υλικά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Ξεκινάμε με τα αυγά κ τη ζάχαρη να γίνουν κρέμα μετά το βούτυρο, τη βανίλια, το ξύσμα, και εναλλάξ το γάλα με το αλεύρι.
Αν δείτε ότι βάλατε παραπάνω αλεύρι προσθέτετε παραπάνω γάλα κ όλα τέλεια!!!!! Βουτυροαλευρώνουμε μία φόρμα μεσαίου μεγέθους και προσθέτουμε το 1/3 από το μείγμα κρατάμε λίγο σε ένα μπολ και βάζω 1 κ.σ κακάο
το αδειάζουμε στη μέση και από πάνω το υπόλοιπο λευκό μείγμα. Με ένα πιρούνι κάνουμε κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω. Πασπαλίζουμε με αμύγδαλο φιλέ ( αν θέλετε φυσικά) του ταιριάζει πάντως
ψήνουμε σε προθέρμασμενο φούρνο 170 μεσαία σχάρα για 50′
Τυροπιτάκια – λουκάνικο ποτάκια
260 γρ γιαούρτι ( εγώ έβαλα αγελαδινό 2%)
180 γρ ηλιέλαιο
3 κ.σ σιμιγδάλι ψιλό ( γίνεται τραγανό το κουρού)
Περίπου 400 γρ αλεύρι γ.ο.χ ( ξέρετε…με το μάτι να γίνει ένα ωραίο μαλακό εύπλαστο ζυμαρακι)
Γέμιση:
200 γρ. Φέτα
1 αυγό
1 κ.γλ μπέικιν
1 κ.σ γιαούρτι τα ανακατεύω όλα μαζί και λίγο πιπέρι
Εκτέλεση
Ανοίγουμε το ζυμάρι με τα δάχτυλα βάζουμε 1 κ.λγ γέμιση κλείνουμε σε μισοφέγγαρου και πατάμε τις άκρες με πιρούνι
Αλείφουμε με κρόκο αυγού αραιωμένο ελαφρώς με λίγο γάλα.
Ψήνουμε στους 170 αέρα περίπου 20-25 ‘ ανάλογα τον φούρνο.
Το ίδιο ισχύει κ για τα λουκανικοπιτάκια
Η Συνταγή είναι από Rania Mantopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.