Συνταγές
Θαυμάσιες γεμιστές πιπεριές με μπόλικα τυράκια για μπόλικες, αμαρτωλές βούτες!
Η Συνταγή είναι από Λένα Χριστοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Πιπεριές πράσινες και κόκκινες
1 κέρατο καυτερή (προεραιτικά)
Τυριά της αρεσκείας μας (εγώ έβαλα φέτα και γραβιέρα)
2 μέτριες φρέσκες ντομάτες
Δυόσμο, μαϊντανό, ρίγανη
1 σκελίδα σκόρδο
Πάπρικα γλυκιά
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε τα τυριά (τριμμένα) σ’ ένα μπολ με τη μία τριμμένη φρέσκια ντομάτα, την πάπρικα, λίγο απ’ το δυόσμο, μαϊντανό και το πιπέρι.
Αφού έχουμε καθαρίσει τις πιπεριές και τις έχουμε ανοίξει, βάζουμε κουταλιές από τη γέμιση. Τις τοποθετούμε σε ταψάκι αφού από κάτω έχουμε βάλει την δεύτερη τριμμένη ντομάτα, με το λιωμένο σκόρδο, ρίγανη, δυόσμο, λίγο λάδι και λίγο αλάτι.
Αν θέλουμε ανάμεσα στις πιπεριές τοποθετούμε και μια πιπεριά κέρατο καυτερή, για περισσότερη ένταση στη γεύση! Περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο ακόμη και ψήνουμε στον αέρα στους 180 βαθμούς για 35′ περίπου μέχρι να λιώσουν τα τυριά και το φαγητό να μείνει με το λάδι του!
Η Συνταγή είναι από Λένα Χριστοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για φανταστικές γεμάτες νοστιμιά με τόσο ωραία υλικά!! – Πιπεριές στο φούρνο με αυγά και κατσικίσιο τυράκι…..
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “ Αννα Κασσανδρεια-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανοίγουμε τις πιπεριές και ψιλοκόβουμε τα κομμάτια που κόψαμε από την πιπεριά.
Χτυπάμε τα αυγά μαζί με το τυρί προσθέτουμε τα κομματάκια από την πιπεριά μαύρο πιπέρι λίγο ψιλοκομμένη ντομάτα και το άνηθο και γεμίζουμε
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο πάνω σε λαδόκολλα στους 220 βαθμούς ώσπου να πάρουν χρώμα
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “ Αννα Κασσανδρεια-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”