Συνταγές
Άψογο όπως πάντα! Διαχρονικό γλυκό ψυγείου με μπισκότα, κρεμούλα και ζελέ!
Η Συνταγή είναι από Λένα Χριστοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
Για την κρέμα:
1 λίτρο γάλα
2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου βανίλια
12 κσ. ζάχαρη
2 βανίλιες
Για το ζελέ:
2 φακελάκια ζελέ της αρεσκείας μας (εγώ έβαλα κεράσι)
2 ποτήρια ζεστό νερό
2 ποτήρια κρύο νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Έβρεξα σε λίγο γάλα τα πτι μπερ και έβαλα δύο στρώσεις τα μπισκότα τη μία πάνω στην άλλη.
Έφτιαξα την κρέμα βανίλιας όπως αναγράφεται στην συσκευασία προσθέτοντας και 2 βανίλιες και την έριξα πάνω στα μπισκότα. Άφησα να πέσει λίγο η θερμοκρασία της κρέμας και μετά έβαλα για λίγες ώρες στο ψυγείο να παγώσει.
Στην συνέχεια έφτιαξα το ζελέ κεράσι, το άφησα για μισή ώρα περίπου να κρυώσει και μετά το έριξα πάνω απ’ την κρέμα σιγά σιγά κι έβαλα το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει καλά!
Η Συνταγή είναι από Λένα Χριστοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Έχεις όρεξη για ακόμη μία εξαιρετική συνταγή;
Δες πως θα φτιάξεις γλυκό ψυγείου με μπισκότα και μήλα!
Υλικά.
1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
1 πακέτο Σαντιγί
2 φλυτζάνια γάλα
4 μήλα
1/2 φλιτζάνι Καρύδια
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού Κανέλα
Για να διακοσμήσετε. 3-4 κουταλιές της σούπας καρύδα
Προετοιμασία:
1. Αλέθομαι τα μήλα
Μαζί με 1 κούπα ζάχαρη, τα βάζουμε στο τηγάνι και αφήνουμε να λιώσει η ζάχαρη και να απορροφηθούν όλα τα υγρά από τα μήλα
Προσθέτουμε την κανέλα και τα καρύδια στο τέλος.
2. Χτυπάμε τη μια κούπα γάλα με τη σαντιγί σε σκόνη..μέχρι να έχουμε μια σφιχτή σαντιγί.
3. Βουτάμε τα μπισκότα ελαφρά στη δεύτερη κούπα γάλα.
Στρώνουμε σε ένα μικρο ταψακι μια στρώση μπισκότα.από πάνω μια στρώση μήλου.δεύτερη στρώση μπισκότων και μήλου.τρίτη στρώση μπισκότου και μηλου τέταρτη στρώση ..μονό μπισκότο.καλύπτουμε με τη σαντιγί και στολίζουμε με την καρύδα.Αφήνουμε στο ψυγείο για 3 με 4 ώρες και απολαμβάνουμε!!!!καλή σας όρεξη!!http://mageirikikaisintages.blogspot.gr/