Συνταγές
Καταπληκτικό φαγητό η γαριδομακαρονάδα
Η συνταγή είναι από Βούλα Βήττα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Έπλυνα και καθάρισα τις γαρίδες.
Σωτάρισα λάδι κρεμμύδι σκόρδο, τις γαρίδες, έσβησα με κρασί, τις άφησα στην άκρη.
Έβαλα ντομάτα φρέσκια και στον τρίφτη αλάτι, πιπέρι, μπούκοβο.
Εβρασε η σάλτσα, έριξα τις γαρίδες και έβρασα στο μισό χρόνο τα μακαρόνια, τα έριξα στην κατσαρόλα με τις γαρίδες και 2 κούπες νερό από το βρασμό τους.
Άφησα αλλά 4 λεπτά και σέρβιρα, από πάνω λίγο μαϊντανό! Μανιτάρια πλευρώτους, καθάρισα τα μανιτάρια έριξα λάδι, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι έψησα στο τέλος λίγο μπαλσάμικο!
Η συνταγή είναι από Βούλα Βήττα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιάξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για πολύ ωραίο και ελαφρύ γλυκό ψυγείου
Η συνταγή είναι από κ. Ευδοξία Νεοφύτου Γεωργίου – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”
ΥΛΙΚΑ
-2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ
-2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου στιγμής βανίλιας
-1 κτσ. νουτέλλα
-1 φάκελο Garni ή dream topping
-λίγο γάλα για το βούτηγμα των μπισκότων
-τρούφα σοκολάτας
Εκτέλεση
Κτυπάμε τα άνθος αραβοσίτου σε 2 ξεχωριστά μπολ, κτυπάμε να αφρατέψουν, στο ένα πρόσθετο νουτέλα και κτυπάμε με μίξερ, το άλλο το αφήνουμε όπως έχει.
Βουτάμε τα μπισκότα στο γάλα για λίγο και τα βάζουμε σε πυρέξ.
Απλώνουμε την άσπρη κρέμα από πάνω και ισιώνουμε με σπάτουλα.
Μετά βάζουμε άλλη στρώση μπισκότα βουτηγμένα στο γάλα και την σοκολατένια κρέμα κάνουμε μια τελευταία στρώση από μπισκότα και μετά κτυπάμε το dream topping σε σαντυγί και πασπαλίζουμε με τρούφα.
Βάζουμε ψυγείο να παγώσει.
Η συνταγή είναι από κ. Ευδοξία Νεοφύτου Γεωργίου – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”